Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΑΟΚ- ΑΕΚ 0-0: Φτωχό θέαμα, ανοιχτή ρεβάνς

ΑΟΚ- ΑΕΚ 0-0: Φτωχό θέαμα, ανοιχτή ρεβάνς
Ο ΑΟΚ μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ και να πάει με άλλον αέρα στη ρεβάνς της Αθήνας, όμως παρουσίασε τα ίδια συμπτώματα στην τελική προσπάθεια. Είχε σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού όμως δύσκολα έφτανε στην ευκαιρία. Το θέαμα γενικά ήταν μέτριο χθες το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη». Η ΑΕΚ απείλησε μόνο μια φορά την εστία του Αποστολίδη. Η πρόκριση είναι ανοιχτή αφού το 0-0 πάντοτε είναι ένα ύπουλο σκορ για όλους. Ο ΑΟΚ δεν ήταν κακός αλλά λείπει κάτι που το ξέρουν όλοι. Το γκολ έρχεται… σπάνια.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Αποστολίδη, δεξιά στην άμυνα τον Παγώνη, αριστερά τον Καλαγκάνη. Στο κέντρο της άμυνας ο Τριποτσέρης με τον Μαραγκό. Δυο αμυντικοί μέσοι ο Ντιέ μ τον Αναστασόπουλο. Ο Ενσαλίβα ελεύθερος στον κάθετο άξονα. Πλάγια
στην μεσοεπιθετική γραμμή ο Πλιάγκας με τον Ντόση και φορ ο Χλωρός. Η έκπληξη είχε να κάνει κυρίως με τη συμμετοχή του Ντόση. Ο Ντος Σάντος κάθισε στον πάγκο ενώ ο Μοκάκε με τον Γελαδάρη ήταν εκτός αποστολής. Από την άλλη ο Λίνεν άφησε στην Αθήνα, πολλούς βασικούς. Στα πρώτα λεπτά ο ΑΟΚ είχε δυο σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ. Χλωρός και Ντόσης αστόχησαν από πολύ κοντά. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν από το 20` και μετά. Μάλιστα στο 30` πλησίασαν στο γκολ με την κεφαλιά του Παπαδημητρίου. Γενικά τα πρώτα 45` λεπτά ήταν ισορροπημένα .
Στην επανάληψη ο Χλωρός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στον ΑΟΚ. Ο Μπρατσιάνη ήταν η πρώτη κίνηση από τον πάγκο, στη θέση του Πλιάγκα. Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του β` μέρους ο ΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ΑΕΚ έδωσε χώρο. Ο Ντος Σάντος ήταν η δεύτερη αλλαγή του Παπαδόπουλου. Περισσότερο για να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΚ από τα πλάγια με την ταχύτητα που έχει. Ο Ενσαλίβα γύρισε αμυντικός μέσος, ο Χλωρός μπροστά από τους δυο αμυντικούς μέσους και ο Μπρατσιάνη φουνταριστός με πλάγιους Ντος Σάντος και Ντόση. Ο Λίνεν από το 75` και μετά έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με Παυλή και Κατσικοκέρη. Δεν άλλαξε όμως κάτι ιδιαίτερο στην εικόνα της ΑΕΚ.
Ο Ενσαλίβα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ήταν ο καλύτερος του αγώνα. Στην άμυνα ο Τριποτσέρης ήταν αλάνθαστος. Καλή δουλειά από τον Καλαγκάνη και στο β` μέρος από τον Ντιέ.
Το φιλμ του αγώνα
6 ` Παράλληλη σέντρα του Αναστασόπουλου, ο Χλωρός αστοχεί από κοντά. Η πρώτη χαμένη ευκαιρία του ΑΟΚ .
11` Από σέντρα του Πλιάγκα, ο Ντόσης αστόχησε από κοντά με πλασέ.
15` Κόρνερ του Γροντή, κεφαλιά του Τσούπρου η μπάλα λίγο άουτ.
30` Σέντρα του Μπουγαϊδη, κεφαλιά του Παπαδημητρίου απόκρουση του Αποστολίδη, η μπάλα βρίσκει και το οριζόντιο δοκάρι.
56` Ωραία πάσα του Ενσαλίβα, ο Χλωρός από κοντά δε μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο διαιτητής Μαντάκης από την Ημαθία έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Τσουκαλά, Γιάγκο, Χλωρό, Τσούπρο, Ενσαλίβα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΑΟΚ: 1 Αποστολίδης, 33 Καλαγκάνης, 2 Τριποτσέρης, 16 Μαραγκός, 10 Ενσαλίβα, 77 Ντιέ, 7 Χλωρός, 3 Παγώνης, 99 Ντόσης, 11 Πλιάγκας, 14 Αν Αναστασόπουλος.
Αλλαγές
57` Μπρατσιάνη στη θέση του Πλιάγκα.
68` Ντος Σάντος στη θέση του Αναστασόπουλου
78` Οξύζογλου στη θέση του Χλωρού
Πάγκος
93 Τιγγιρίδης, 22 Καπνόπουλος, 44 Παπαγερίδης, 18 Οξύζογλου, 17 Ντος Σάντος, 5 Πακάλτσης, 92 Μπρατσιάνη.
ΑΕΚ: 99 Αραμπατζής , 3 Γιάγκο, 8 Κατίδης, 13 Ρίκα, 14 Σταματής, 37 Βλάχος, 47 Μπουγαϊδης, 63 Παπαδημητρίου, 80 Γροντής, 81 Τσούπρος, 92 Τσουκαλάς.
Αλλαγές
75` Παυλής στη θέση του Σταματής
75` Κατσικοκέρης στη θέση του Κατίδη
88` Κουρέλλας στη θέση του Παπαδημητρίου.
Πάγκος
28 Μοσχονάς, 7 Κατσικοκέρης, 9 Τσίτας, 11 Παυλής, 30 Αγκιρίμπα, 66 Νικολιάς, 88 Κουρέλλας.
*Νίκος Παπαδόπουλος: « Υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης»
Ο προπονητής του ΑΟΚ Νίκος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε
Συγκεκριμένα είπε μεταξύ των άλλων: « Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουμε στο ξεκίνημα. Οι παίκτες μου δεν κατάλαβαν ότι έπρεπε να παίξουν πιο γρήγορα για να μη βρίσκουμε τον αντίπαλο, όλον πίσω από τη μπάλα. Δεν κινδυνέψαμε παρά μόνο σε μια φάση. Στο β` μέρος προσπαθήσανε οι παίκτες μου από τα άκρα, αλλά ο αντίπαλος ήταν πολύ καλή οργανωμένος. Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για μας αλλά όχι καταστροφικό. Μας δίνει ελπίδες πρόκρισης. Θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε, στον επαναληπτικό. Με προβληματίζει η κούραση των παικτών αφού παίζουν οι ίδιοι και την Κυριακή έχουμε ένα σημαντικό ματς. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε για το παιχνίδι που έρχεται».
*Εβαλντ Λίνεν: « Δίκαιο το αποτέλεσμα»
Ο Γερμανός τεχνικός της ΑΕΚ χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα του αγώνα. Είπε χαρακτηριστικά: « Πήραμε μια ισοπαλία σ` ένα επίσημο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Στα πρώτα 10` λεπτά η Καβάλα είχε 2-3 μεγάλες ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε δεχθεί το γκολ. Παίξαμε με μια νέα ομάδα, αφού οι ποδοσφαιριστές ποτέ πριν δεν είχαν αγωνιστεί μαζί. Είχαμε και εμείς μια καλή ευκαιρία με τον Παπαδημητρίου. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας στο β` μέρος και γενικά η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα»
Γράφει ο Τάσος Πατσίδης
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου