Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Yπερασπιζόμαστε όλα τα δικαιώματα, όλων ανεξαιρέτως των μαθητών μας

1daskala me mathiti thumb307

Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρ. Κορομηλά 51 ΤΚ 54622 Θεσσαλονίκη, 21/11/2012
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αρ. Πρ.: 425/Φ2
Τηλ & Fax: 0030-2310-221855
e-mail : b.elme.thess@gmail.com
Προς: Σχολεία ευθύνης της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε.-Θ.
Κοιν: ΕΛΜΕ-Θ, Ο.Λ.Μ.Ε. , Μ.Μ.Ε.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ –Θ καταδικάζει το νέο ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος οικογένειας μεταναστών και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα αυτής της επίθεσης.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 15/11/2012 απρόκλητα πέντε τραμπούκοι της ναζιστικής Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν στη Νέα Ραιδεστό Θέρμης και με συμπεριφορά υποκόσμου απείλησαν μετανάστρια, μητέρα δύο παιδιών, ένα από τα οποία φοιτά σε σχολείο συνδικαλιστικής ευθύνης της Β΄ ΕΛΜΕ-Θ,
ότι θα της κάψουν το σπίτι, αν δεν το εγκαταλείψει σ΄ ένα μήνα. Στο σπίτι αυτό ζει η οικογένεια της μετανάστριας ( δύο γονείς και δύο παιδιά) πάνω από 10 χρόνια, χωρίς να έχουν δημιουργήσει ποτέ κανένα επεισόδιο. Οι απειλές εναντίον της οικογένειας συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες τηλεφωνικά.
Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε τέτοιες φασιστικές ενέργειες, υπερασπιζόμαστε όλα τα δικαιώματα, όλων ανεξαιρέτως των μαθητών μας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας προς όσους γίνονται αποδέκτες παρόμοιων εγκληματικών συμπεριφορών.
Η επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι από την αντιλαϊκή πολιτική απαιτεί την κοινή δράση όλων των εργαζομένων, Ελλήνων και ξένων

Για το ΔΣ της Β΄ Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ ΑΛΕΚΑ ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου