Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

SYRIZA business class – Οι… αριστοκρατικές συνήθειες των «συντρόφων».

Στα πρόθυρα της εξουσίας ευρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μιας και είναι πρώτο κόμμα σ’ όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις. Οπότε, κάποια στιγμή θα κληθεί να κυβερνήσει. Η απορία του κόσμου είναι πως θα κυβερνήσει τον τόπο και ειδικότερα αν θα συνεχισθεί και επί των ημερών του η αλόγιστη κατασπατάληση του δημοσίου πλούτου και η νεοπλουτίστικη επιδειξιομανία των εξουσιαστών. Ιδού μια κατατοπιστική απάντηση στην απορία (από την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδος «Δημοκρατία»):
«ΣΥΡΙΖΑair μόνο στην πρώτη θέση – Η συναρπαστική γοητεία της αριστερής μπουρζουαζίας»
«Το κοινό περί δικαίου αίσθημα που επικαλούνται πάμπολλες φορές οι βουλευτές και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι αφορισμοί για την προκλητική διαβίωση κάθε τύπου φαίνεται ότι δεν αφορούν τους ιδίους.
Έτσι δεν είχε κανένα πρόβλημα συνείδησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης την περασμένη Κυριακή το βράδυ να ταξιδέψει από τη Γενεύη προς την Αθήνα στην πρώτη θέση της Swiss Air. Να σημειώσω εδώ πως πρόκειται για εισιτήρια που, το one way, κοστίζει περί τα 1.000 ευρώ.
Οπότε, καθώς ήταν μετά της συζύγου του, πρέπει να κατέβαλε περί τις 2.000 μόνο για το σκέλος αυτό του ταξιδιού του. «Θα είχε πάει να βοηθήσει συντρόφους στη συγκομιδή των καρπών του καφέ στη Νικαράγουα και στην επιστροφή είπε να περάσει από την Ελβετία να δει τι γίνεται με τις λίστες στις ελβετικές τράπεζες» έλεγαν γελώντας Έλληνες επιχειρηματίες που ταξίδευαν στην οικονομική θέση στην ίδια πτήση.

Μεμονωμένο περιστατικό θα μου πείτε. Όχι. Την τελευταία Πέμπτη του Οκτωβρίου ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους ταξίδεψαν επίσης πρώτη θέση από Αθήνα προς Παρίσι με πτήση της Air France. Λίγο φτηνότερα τα εισιτήρια αυτά μου λένε, αλλά κοντά στο χιλιάρικο κατ’ άτομο (χωρίς επιστροφή).
 Καμιά διάθεση κιτρινισμού, κύριοι, αλλά εμένα μου έκαναν εντύπωση οι πληροφορίες αυτές, εσάς;».
Πηγή: Δημοκρατία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου