Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Süddeutsche Zeitung: Η Μέρκελ νοιάζεται για την καριέρα της, ΟΧΙ για τη Γερμανία και την Ευρώπη



Σκληρή κριτική στη γερμανίδα καγκελάριο ασκεί η εφημερίδα, αναφορικά με τους χειρισμούς της στην ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση και τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής.

Η Süddeutsche Zeitung τονίζει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές όπου ένας πολιτικός αποδεικνύει πραγματικά τι είναι ιο σημαντικό για αυτόν, υποννοώντας ότι οι κρίσιμες ημέρες που βιώνει η Ευρώπη αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για την

Ανγκελα Μέρκελ και όχι μόνο να δείξει αποφασιστικότητα και να βοηθήσει την οικονομία της ηπείρου.

Για την εφημερίδα η Ανγκελα Μέρκελ αποτυγχάνει σε αυτό το ρόλο καθώς σκέφτεται περισσότερο πως θα διασφαλίσει τη νίκη της στις επερχόμενες εκλογές στη Γερμανία παρά να ενεργήσει για τη σωτηρία της Ευρώπης.

«Υπάρχουν στιγμές που ένας πολιτικός αποδεικνύει τι πραγματικά είναι σημαντικό για αυτόν: η προσωπική του σταδιοδρομία ή το μέλλον της χώρας του ή ακόμη και της ηπείρου του. (...) H ιστορική σημασία (ή η αποτυχία) της καγκελαρίου Μέρκελ θα κριθεί από τον τρόπο που διαχειρίζεται την ευρωκρίση» γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει:
«Ένα χρόνο πριν από τις εκλογές φαίνεται να σκέφτεται περισσότερο την μετέπειτα καριέρα της και όχι τη χώρα ή την ήπειρο. Διαφορετικά θα έθετε τέλος στην διστακτική πολιτική του υπουργού Οικονομικών που αφήνει μετέωρη την Ελλάδα και μαζί με αυτή όλη τη νομισματική ένωση».
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου