Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Το Spiegel "διασύρει" τη Μέρκελ

Το Spiegel "διασύρει" τη ΜέρκελΕυθεία επίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κατηγορώντας την καγκελάριο για τη στάση που υιοθέτησε απέναντι στην Ελλάδα και τις πολιτικές που επέβαλε. Στο άρθρο – σχόλιο του Stefan Kaiser με τίτλο «Η Γερμανία φοβάται την αλήθεια», ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα, ωστόσο η κυβέρνηση Μέρκελ υπό το φόβο του εκλογικού σώματος αγωνίζεται ενάντια στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και δε συνειδητοποιεί πως όλοι πρέπει να πληρώσουν για την Ελλάδα.
 «Κάποια στιγμή, ακόμα και τα καλύτερα κόλπα δε βοηθούν: Οι αοριστολογίες περί "άλλων λύσεων",
η αναβολή των επώδυνων αποφάσεων. Τελικά οι δανειστές της Ελλάδας σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και Παρίσι, θα πρέπει να παραδεχτούν πως η διάσωση της Αθήνας θα κοστίσει πολλά χρήματα». Μια διάσωση, που όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, έχει κόστος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ και αποτελεί «ζημία» για τη Γερμανία και για τους άλλους δανειστές, στους οποίους ο αρθρογράφος προτείνει «για να εξοικονομήσετε χρήματα, αυξήστε φόρους ή κάντε περικοπή δαπανών».
 «Το μόνο πρόβλημα είναι το εξής: Η στιγμή της διορατικότητας και της ειλικρίνειας είναι ακόμη πολύ μακριά. Προς το παρόν, φαίνεται ότι οι χώρες της Ευρωζώνης συνεχίζουν όπως πριν. Αυτό σημαίνει ότι προχωρούν κουτσά-στραβά, καθυστερώντας την αλήθεια όσο μπορούν. Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η καπετάνιος αυτής της τακτικής. Θέλει να καθυστερήσει τις εξελίξεις για την Ελλάδα κατά τουλάχιστον δέκα μήνες, αφού στόχος της είναι η επανεκλογή της στο αξίωμά της καγκελαρίου το Φθινόπωρο του 2013. Και  αυτό (το να πει την αλήθεια) δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για μία προεκλογική εκστρατεία, που θα περιλαμβάνει υποσχέσεις που έχουν μείνει ανεκπλήρωτες και διακεκομμένα δάνεια», επισημαίνεται στο άρθρο.
Το άθρορ καταλήγει:
«Η μόνη ελπίδα είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Παίρνει στα σοβαρά τις αρχές του. Και μία από αυτές είναι η εξής: Το ΔΝΤ δίνει χρήματα μόνο σε χώρες που μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους», λέει ο Stefan Kaiser , σχολιάζοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει αυτό με καμία οικονομική λογική.

«Ακόμα και αν το πούμε κούρεμα, χρεοκοπία ή ελάφρυνση χρέους, αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί τώρα είναι να βρουν το κουράγιο να αποκαλύψουν την αλήθεια στον κόσμο» καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου