Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Reuters: Η δόση στις 5 Δεκεμβρίου Διαρροές από αξιωματούχους της Κομισιόν

Reuters: Η δόση στις 5 Δεκεμβρίου  Ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι εν εξελίξει, συνεχιζονται οι διαρροές από όλες τις πλευρές στο πλαίσιο της προσπάθειας διαμόρφωσης κλίματος και ελέγχου των εξελίξεων. Αξιωματούχος της Κομισιόν φέρεται να δήλωση στο Reuters ότι η δόση των 44 δισ. θα εκταμιευθεί στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ λίγο νωρίτερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωνε ότε δεν θα υπάρξει οριστική λύση για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Reuters η απόφαση για εκταμίευση θεωρείται ειλλημένη και θα επικυρωθεί στο  Eurogroup. Αξιωματούχοι που
μετέχουν στις προετοιμασίες του Eurogroup αναμένουν ην Τρίτη μια «κατ’ αρχήν πολιτική έγκριση» για την αποδέσμευση των χρημάτων, παράλληλα με μια συζήτηση για το πώς θα μειωθεί το ελληνικό χρέος, αλλά και για την παροχή διετούς επιμήκυνσης η οποία θα επιτρέψει στη χώρα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι είναι πλήρως προσηλωμένη  στο πακέτο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τα γνωστά «προαπαιτούμενα», πριν από την εκταμίευση των χρημάτων.
Μόλις οι υπουργοί ανάψουν το «πράσινο φως», οι προτάσεις για το τη μείωση του ελληνικού χρέους και για την παροχή περαιτέρω βοήθειας θα σταλούν για έγκριση στα εθνικά κοινοβούλια ώς τις 30 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου