Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

O Σαμαράς τους “κούφανε” όλους πάλι


Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αν και η κρισιμότητα των στιγμών δεν αφήνει περιθώρια για.. καλοσύνες. Πάντως, επιβεβαιώθηκε η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων που θα ξεκλειδώσει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ αλλά και θα ανοίξει το δρόμο για επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων ώστε να πάρει ανάσα η χώρα. Όλα αυτά συζητήθηκαν μεταξύ των δύο αρχηγών καθώς είναι νωπό το δημοσίευμα του Spiegel που κάνει λόγο για έκτακτα μέτρα στήριξης της Ελλάδας. Σ’ αυτό το μήκος κύματος θα κινηθεί και η συνάντηση που θα έχει
πιθανότατα το βράδυ ο Αντ. Σαμαράς με τον Κουβέλη. Θα τον καλέσει να μείνει στο ευρωπαϊκό μέτωπο που θέλει την Ελλάδα εντός ΕΕ και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το λόμπι της δραχμής.
Ωστόσο, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ένα περιστατικό που έγινε μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Ο πρωθυπουργός έφυγε με τα πόδια, μαζί με συνεργάτες του, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γ. Στουρνάρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απλοί πολίτες, από αυτούς που πλήττονται από τα μέτρα, προσέγγισαν τον κ. Σαμαρά, του ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του και τον προέτρεπαν να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και τις κινήσεις ώστε να μη γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή.
Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό και καμιά σχέση δεν έχει με εκείνη την ιστορία του Γ. Παπανδρέου που έλεγε ότι τον σταμάτησε συνταξιούχος και του έδωσε τη σύνταξή του προκειμένου να σωθεί η χώρα.
Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν ότι οι πολίτες μπορεί να διαμαρτύρονταν για τα σκληρά μέτρα, ζητούσαν όμως πάνω από όλα να μη χρεοκοπήσει η χώρα και να μείνει εντός της ΕΕ.
«Προχώρα Πρόεδρε», φώναζαν στον Σαμαρά δίνοντας θάρρος στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκειμένου να αντιμετωπίσει την τριήμερη θύελλα που έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου