Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

NεοXαζοί



Γράφει ο
Νίκος Γιαννιός


Ο ερίτιμος κύριος Σόιμπλε μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει ότι η οικονομία της Γαλλίας έχει ανάγκη αναδιάρθρωσης και μάλιστα δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Πριν κάνει αυτή την βαρύγδουπη δήλωση ζήτησε από τους Γερμανούς σοφούς της οικονομίας να επεξεργασθούν το απαραίτητο σχέδιο επέμβασης.

Ο κύριος Σόιμπλε έκανε την διάγνωση και βρήκε και την λύση. Δεν λέω ότι είναι κακό αυτό που έκανε. Αντιθέτως μάλιστα. Ο άνθρωπος προσφέρθηκε να βοηθήσει και μπράβο του.

Ας μην μας διαφεύγει όμως το γεγονός ότι δεν του το ζήτησε κανείς και προφανώς δεν το ζήτησαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι γνωστοί για την περηφάνια τους Γάλλοι.

Για την νοοτροπία των Νεο…..(τι;) που κυβερνούν σήμερα αυτή τη μεγάλη χώρα της Ευρώπης
μιλάμε. Το πασπαρτού της κυρίας Μέρκελ αναγνωρίζει στον εαυτό του το δικαίωμα να ανακατεύεται στα εσωτερικά των άλλων χωρών και να κάνει υποδείξεις.

Από τον κύριο αυτό εμείς οι Έλληνες έχουμε ακούσει πρόσφατα πολλές κακοήθειες και προσβολές, όπως και άλλοι λαοί της Ευρώπης, αλλά να την πέσει και στους Γάλλους δεν το περίμενα. Ίσως βρίσκουν το κύριο Ολάν πολύ κοντό και ευάλωτο. Τώρα πια τα προσωπεία έπεσαν. Τα αφεντικά δεν κρύβουν τις προθέσεις τους και μάλιστα δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Φαίνεται πως κατέρρευσε ξανά η γραμμή ΜΑΖΙΝΩ και φρόντισαν να το διαδώσουν, για να κάτσουν φρόνιμα οι μικροί.

Είναι γεγονός ότι μετά την αποτυχία του κυρίου Σιράκ να πείσει τους Γάλλους για την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εκείνο το ατυχές δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα, οι Γερμανοί βρήκαν την ευκαιρία με την συνθήκη του Μάαστριχ να μετατρέψουν την ευρωζώνη σε σχεδόν αποκλειστική αγορά των προϊόντων τους.

Μας επέβαλαν ένα υπερτιμημένο νόμισμα και μας δανείζουν με τοκογλυφικά επιτόκια για να ψωνίζουμε από αυτούς. Δεν περιορίζονται στις Μερσεντές, τις συσκευές Ζήμενς και τα επικλινή υποβρύχια. Στα Γερμανικά πολυκαταστήματα θα δείτε ότι μας πωλούν ακόμη και γερμανικής προελεύσεως γάλα, πορτοκαλάδες και λάδι. Αν είναι δυνατόν.

Η απληστία των ανθρώπων αυτών δεν έχει όρια. Μας το δήλωσε άλλωστε ξεκάθαρα, μαζί με τις έμμεσες απειλές που δεν δίστασε να εκστομίσει, εδώ στην Αθήνα, στον τόπο μας, μέσα στο σπίτι μας, η κυρίαρχος του παιχνιδιού κυρία Μέρκελ:

Στα μέτρα για την ανάπτυξη της Ελλάδας, σημαντικό ρόλο θα παίξει η γερμανική τράπεζα Kfw

Και τα αυγά και τα πασχάλια. Να δούμε ποιος θα αρπάξει και με ποιο τίμημα τον ΟΣΕ, την ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ και ότι άλλο πρέπει να ξεφορτωθούμε αφού δεν είμαστε άξιοι να το λειτουργήσουμε σωστά.

Ακόμη και ο πολύ γνωστός κύριος Σόρος επεσήμανε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση τροφοδοτείται από την γερμανική απληστία και προέτρεψε του Γερμανούς να αφήσουν το Ευρώ και γυρίσουν στο Μάρκο, ώστε η υπόλοιπη Ευρώπη να υποτιμήσει το νόμισμά της για να ανακάμψει η οικονομία της. Διαφορετικά, είπε ο κ. Σόρος, πρέπει κύριοι να στηρίξετε τις οικονομίες των χωρών που πλήττονται από τις επιλογές σας.

Τα πράγματα δείχνουν πως το δίδυμο Μέρκελ – Σόϊμπλε επέλεξε το δεύτερο μέρος της προτροπής Σόρος. Έτσι φαίνεται αλλά είναι έτσι όμως; Αν είναι έτσι πως πρέπει να ερμηνεύσουμε το γεγονός ότι το έτος 2011 η Γερμανία κέρδισε από την ευρωζώνη το ποσό των 60 περίπου δις εκ των οποίων το 25% από την Ελλάδα μόνο από την διαφορά του επιτοκίου. Αυτά ακούστηκαν μέσα στην Βουλή τους. Αν είναι δυνατόν. Και όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Και από την μύγα ξύγκι.
Κέρδος από την δυστυχία των άλλων που η δική τους απληστία προκάλεσε. Στήριξη στο όριο της αισχροκέρδειας με απόλυτη φτωχοποίηση των υπολοίπων λαών της Ευρώπης.

Ueber Alles. Αν δεν αλλάξουν μυαλά οι ΝεοΧαζοί του Καρλομάγνου θα φάνε το κεφάλι τους άλλη μια φορά και μαζί με το δικό τους θα φάνε και το δικό μας.

Αυτά βέβαια έπρεπε να τα σκεφθεί εκείνος ο ανόητος ψηλός το 2009 όταν είχαμε την δυνατότητα να τους χαιρετήσουμε και να φύγουμε με μια μικρή ζημιά και άντ’ αυτού μας έχωσε στο λούκι.

Τώρα είναι αργά και θα ακολουθήσουμε τη μοίρα μας μαζί με τις άλλες γερμανικές αποικίες της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου