Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

MORGAN STANLEY Στη ζώνη του λυκόφωτος η παγκόσμια οικονομία το 2013

Στη ζώνη του λυκόφωτος η παγκόσμια οικονομία το 2013Στη ζώνη του λυκόφωτος είναι πιθανό να εισέλθει η παγκόσμια οικονομία το 2013, με τους αναλυτές της Morgan Stanley να προειδοποιούν ότι θα βυθιστεί στην ύφεση αν δεν δράσουν έγκαιρα κι αποτελεσματικά οι αρχές.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ομάδας των αναλυτών του οίκου, το απαισιόδοξο σενάριο προβλέπει συρρίκνωση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 2% το 2013.
«Το οικονομικό outlook θα εξαρτηθεί από τις δράσεις στις οποίες θα
προχωρήσουν, ή δεν θα προχωρήσουν, οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Morgan Stanley, σε σχετικό report.
Το πιο απαισιόδοξο σενάριο της Morgan Stanley προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν το όριο για τον «δημοσιονομικό γκρεμό», με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του αμερικανικού ΑΕΠ για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2013.
Για την Ευρώπη, προβλέπει αποτυχία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη μείωση επιτοκίων και καθυστέρηση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Πάντως, ο οίκος συμβουλεύει τους επενδυτές να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς τα σενάρια είναι πιθανό να εναλλάσσονται και η πολιτική κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών να αποδειχθεί πειστική και αποφασιστική, οδηγώντας σε ενίσχυση της ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου