Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ικανοποίηση Μοσκοβισί για τη συμφωνία του Eurogroup

Ικανοποίηση Μοσκοβισί για τη συμφωνία του EurogroupΤην ικανοποίησή του εξέφρασε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, για τη συμφωνία που επετεύχθει στο Eurogroup για το ζήτημα της Ελλάδας και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες, υπό το πρίσμα των δύσκολων μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Ο Μοσκοβισί επεσήμανε ότι «Δεν μπορούμε να επωφελούμαστε από τη δυστυχία ενός λαού»,  τονίζοντας ότι «οι προσπάθειες των
Ελλήνων είναι τεράστιες, κάνουν μεταρρυθμίσεις πάρα πολύ δύσκολες».
Σχετικά με την έκβαση της σύσκεψης του Eurogroup, δήλωσε ότι επιτεύχθηκε μια συμφωνία για την Ελλάδα, που επιτρέπει να αποδοθούν σε μερικές εβδομάδες 43,7 δισ. ευρώ, απαραίτητα για την επιβίωση της χώρας.
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «Μειώνουμε τα επιτόκια των πιστώσεων στην Ελλάδα. Μεριμνούμε ώστε οι κεντρικές τράπεζες να μην αγγίξουν το όφελος από τα ομόλογα που κατέχουν. Δεν μπορούμε να επωφελούμαστε από τη δυστυχία ενός λαού, γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει μηχανισμός διαγραφής χρέους».
«Κάναμε πάρα πολλά πράγματα. Εγώ πέρασα τρεις μέρες, δύο νύχτες για μια συμφωνία, που είναι μια καλή συμφωνία», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου