Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Στόχος η απόλυτη ετοιμότητα για τη «μάχη» στο Eurogroup της 20ής Νοεμβρίου «Μαραθώνιος» Σαμαρά - Στουρνάρα για τις εκκρεμότητες με την Τρόικα

Συνεχίζεται από τις 11 το πρωί η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με στόχο να ολοκληρωθούν άμεσα οι δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που αυτήν την ώρα υπογράφονται από τους υπουργούς της κυβέρνησης, έτσι ώστε να δημοσιοποιηθούν τη Δευτέρα στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Με την πρώτη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζονται λεπτομέρειες και δίνονται
διευκρινίσεις σε μέτρα του πολυνομοσχεδίου, ενώ με τη δεύτερη Πράξη δημιουργείται μηχανισμός, που θα ελέγχει και θα προβαίνει αυτόματα σε κυρώσεις, σε περίπτωση που υπάρχει απόκλιση από τον προϋπολογισμό υπουργείων, δημοσίων Οργανισμών και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συνάντηση γίνεται δύο 24ωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup των Βρυξελλών, όπου αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης, αλλά και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όπως είναι εύλογο, ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα την Τρίτη στο Eurogroup.

Μάλιστα, η κυβέρνηση άνοιξε κατ' εξαίρεση σήμερα, Κυριακή, το Εθνικό Τυπογραφείο, για να έχουν τυπωθεί και δημοσιευθεί έως το βράδυ οι δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και οι 14 κοινές υπουργικές αποφάσεις, που αποτελούν μέρος των προαπαιτούμενων της Τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου