Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η Τουρκία έγινε μέρος της κρίσης στην Συρία

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία επέκρινε την εξωτερική πολιτική της χώρας στο ζήτημα της Συρίας, λέγοντας ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση.Επικρίνοντας σκληρά  την πολιτική του Υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου , ο Αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP),  Φαρούκ Λόγογλου, δήλωσε  ότι η πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα έχει καταστήσει την Τουρκία μέρος της κρίσης και όχι διαχειριστή αυτής.
«Το ΑΚΡ έφερε την Τουρκία σε μια θέση απομόνωσης από τους συμμάχους της, λαμβάνοντας θέση ενάντια στο Ιράν, την Ρωσία, την Κίνα, το Ιράκ, την Αίγυπτο και ορισμένες ομάδες στον Λίβανο και αφήνοντας τη μοίρα της Συρίας στο Κατάρ. Το επόμενο βήμα είναι η Τουρκία να συνεχίσει με μεγαλύτερες παρεμβάσεις στις συγκρούσεις,  γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα λάθη» , δήλωσε χαρακτηριστικά  ο Λόγογλου.
Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Επικρίνει την οικονομική πολιτική η τουρκική αντιπολίτευση

Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους ανάπτυξης, καθώς η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αναπτύξει την αναγκαία οικονομική πολιτική, δήλωσε ο Kemal Kılıçdaroğlu, αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης.«Η κυβέρνηση αυτή είναι ανίκανη να αναπτύξει την πολιτική που θα φέρει την Τουρκία στις κορυφαίες 10 οικονομίες του κόσμου μέχρι το 2023. Αντίθετα, η χώρα ίσως βρεθεί εκτός των κορυφαίων 20 οικονομιών του κόσμου. Η Τουρκία ήταν η 14η μεγαλύτερη οικονομία [στον κόσμο] το 1987. Τώρα είναι 17η», δήλωσε ο Kılıçdaroğlu σε συνάντηση που διοργανώθηκε από την Ένωση Οικονομικών Δημοσιογράφων (EGD).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου