Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η Τουρκία θέλει… μερτικό από το θησαυρό του Αλή Πασά!


Η Τουρκία θέλει… μερτικό από το θησαυρό του Αλή Πασά!
Παιχνίδι εκατομμυρίων ευρώ για το θησαυρό του Αλή Πασά που ψάχνει Ελληνοαυστραλός στη Βασιλική Καλαμπάκας«ΠΑΖΑΡΙΑ» ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕΣΩ “ΑΣΦΑΛΟΥΣ” ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΥΛΟΥ, ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ, ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΕΡΙΔΙΟ!!!
Ένα απίστευτο παιχνίδι εκατομμυρίων ευρώ κρύβεται πίσω από τη λάμψη που υποτίθεται ότι θα φέρει στο φως η ανακάλυψη του θησαυρού του Αλή Πασά, στη Βασιλική Καλαμπάκας. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η iTabloid, η ανασκαφή που μέχρι τώρα έχει βρει… νεράκι, κινητοποίησε, χρυσοθήρες, επιχειρηματίες, αλλά ακόμα και …
διπλωμάτες που επιδόθηκαν σε πρώιμες διαπραγματεύσεις. Το θρίλερ βέβαια δεν τελείωσε, καθώς ο
65χρονος Ελληνοαυστραλός Βαγγέλης Δήμου, που κάνει την ανασκαφή για 25 μέρες ακόμα (λήγει η άδεια), δηλώνει πεπεισμένος ότι έχει τις σωστές συντεταγμένες για να πέσει ακριβώς πάνω στο δωμάτιο, που χρησιμοποιείτο ως τράπεζα από τον Αλή Πασά και μέσα σε αυτό θα βρει χρυσάφι ανυπολόγιστης αξίας. …
Τα φώτα από τις κάμερες του BBC, του CNN και των τουρκικών εφημερίδων που είχαν στείλει πολυμελή συνεργεία τους στη Βασιλική πέρυσι, σταμάτησαν όταν το ένα από τα δύο ειδικά γεωτρύπανα έφτασε σε βάθος 38 μέτρων (σε αυτό το βάθος θα φτάσει και τώρα). Εκεί, όπως προειδοποιούσαν αρκετοί από τους ντόπιους, χτύπησε μια από τις πολλές φλέβες (όχι χρυσού, δυστυχώς), νερού, πλημμυρίζοντας την περιοχή. Αυτό, σήμανε και το τέλος της αναζήτησης του θησαυρού, έστω και προσωρινά. Σκεφτείτε πως οι ειδικές κάμερες που είχαν έρθει από την Αυστραλία, θα έπρεπε να κατέβουν το βάθος μιας 12όροφης πολυκατοικίας, κόντρα στο νερό που ανέβαινε με τρομακτική δύναμη από το υπέδαφος. «Ακόμα και αν υπήρχε θησαυρός, που είναι απίθανο, θα είχε καταποντιστεί», λένε φορείς της περιοχής που σφράγισαν την πηγή.
Τα παιχνίδια
Ο κ. Δήμου είχε ζητήσει και πάρει την άδεια από το Δήμο Βασιλικής, λέγοντας πως είχε στοιχεία, πως στην περιοχή της Θεόπετρας, ο Αλή Πασάς είχε φτιάξει υπόγεια δωμάτια, σε βάθος 30 μέτρων, όπου είχε κρύψει το θησαυρό του. Ο ίδιος δήλωνε πως επρόκειτο για 40 τόνους από χρυσαφένια νομίσματα, τα οποία όταν θα τα έβρισκε, θα ήταν ικανά να… ξεχρεώσουν την Ελλάδα. Και λέγοντας αυτά τα λόγια, άρχισε το παζάρι.
Βάσει του νόμου, αν έβρισκε το θησαυρό, το κράτος θα δικαιούταν το 50%. Αυτό, ήταν αδιαπραγμάτευτο. Όμως, το 50% δικαιούται βάσει άλλου νόμου και ο Δήμος Βασιλικής, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του χώρου όπου έγινε η ανασκαφή. Και ο… παραλίγο ευρών; Ο κ. Δήμου, είχε εκχωρήσει το 24% σε άλλα πρόσωπα- τα οποία (δυστυχώς για τους ίδιους) είχαν γίνει οι… χορηγοί. Έμενε λοιπόν, το 26%. Ο Ελληνοαυστραλός, ζήτησε την υπογραφή συμβολαίου με το Δήμο, προσφέροντάς του το 11% του θησαυρού που δεν είχε βρεθεί και δεσμευόμενος ότι θα έδινε 2% του δικού του μεριδίου σε όλους τους κατοίκους της Βασιλικής. Το παζάρι έμοιαζε με διαπραγματεύσεις για το… Μεσανατολικό, μέχρι που μπήκαν στη μέση και διπλωματικές υπηρεσίες!!!
Σύμφωνα με απόλυτα πληροφορίες της iTabloid, η Τουρκία γνωστοποίησε στην Ελλάδα μέσω «ασφαλούς διπλωματικού διαύλου», όπως μας λένε, ότι διατηρούσε το δικαίωμα να διεκδικήσει μέρος του θησαυρού. Και ενημέρωσε πως θα το έκανε αυτό, από το πρώτο λεπτό που οι λίρες θα έβγαιναν στην επιφάνεια! Στο «παιχνίδι», είχε μπει πρώτο και με διαφορά το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, όπως μαθαίνουμε έδωσε την άδεια ανασκαφής (όπως και οι άλλοι φορείς) σε χρόνο- ρεκόρ.
Στη συνέχεια, ήταν τα κανάλια. Δόθηκε μια εξωφρενική μάχη μεταξύ κολοσσιαίων τηλεοπτικών δικτύων από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και την Αυστραλία για το ποιος θα έχει την πρώτη εικόνα της ανέλκυσης του θησαυρού. Τα δίκτυα έφτασαν να παζαρεύουν ποσά αρκετών χιλιάδων ευρώ για να διασφαλίσουν την αποκλειστικότητα όταν θα το μετέδιδαν στη χώρα τους σε ζωντανή σύνδεση!
Τελικά, τίποτα δε βρέθηκε και κάποιοι κλαίνε τα λεφτά τους. Ο ομογενής που… εμπνεύστηκε την επιχείρηση, επιμένει πάντως, λέγοντας ότι τα υπόγεια δωμάτια τυο Αλή Πασά βρίσκονται κάπου εκεί και πως έγινε λάθος χειρισμός του γεωτρύπανου. Οι γηραιότεροι βέβαια της περιοχής έχουν να λένε… ανέκδοτα στα καφενεία, βλέποντας τους χρυσοθήρες που έσπευσαν στη Βασιλική, καθώς υπάρχουν κάποιοι βασικοί λόγοι που τους κάνουν να αμφιβάλουν:
-Στο βάθος που ισχυρίζεται ο 65χρονος ότι είναι θαμμένος ο θησαυρός, υπάρχει αποκλειστικά και μόνο νερό. Το ξέρουν, λόγω του γεγονότος ότι η περιοχή είναι γνωστή για τα πολλά πηγάδια της, σε βάθος μικρότερο των 30 μέτρων.
-Λόγω ακριβώς αυτού του γεγονότος, λένε γεωλόγοι, θα ήταν αδύνατο να δημιουργηθούν «δωμάτια», όπως αυτά της τράπεζας του Αλή Πασά, που ισχυρίζεται ο κ. Δήμου. Όχι μόνο επειδή το χειμώνα θα καταποντίζονταν, αλλά και επειδή θα γκρεμίζονταν- ακόμα και αν ο Αλή Πασάς είχε την… τεχνογνωσία της Hochtief να σκάβει σε τόσο μεγάλο βάθος, με υποστηλώματα.
-Όπως ακριβώς οι Γερμανοί το ’40, έτσι και οι Τούρκοι, με τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους, δεν έφυγαν κυνηγημένοι. Άρα, οι άνδρες του Αλή Πασά είχαν το χρόνο τους να πάρουν το θησαυρό, αντί να τον αφήσουν… κληρονομιά στους Έλληνες.
-Όσοι πιστεύουν το θρύλο που μιλά για τόνους χρυσαφιού θαμμένους στη Θεόπετρα του Δήμου Βασιλικής, πιστεύουν και τη συνέχειά του, που λέει ότι αν αυτός που τον ψάχνει μοιραστεί το μυστικό με άλλον, ο χρυσός μετατρέπεται σε άνθρακα.
Σκάβουν τις νύχτες
Ο παροξυσμός δεν έχει σταματήσει στο γραφικό και μέχρι πρότινος ήσυχο χωριό, ακόμα και μετά την ανακάλυψη του… νερού. Όπως λένε δημοτικοί φορείς της Βασιλικής, τις νύχτες, επίδοξοι χρυσοθήρες που έχουν σπεύσει από ολόκληρη την Ελλάδα σκάβουν στην περιοχή, αναζητώντας το θησαυρό του Αλή Πασά! Η περιοχή έχει γεμίσει από χρυσοθήρες, σκαπτικά μηχανήματα και ανιχνευτές χρυσού που αναζητούν τις… λίρες. Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας που περιπολεί την περιοχή, καθώς όπως είναι γνωστό υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που πρέπει να προστατευθούν, ενώ, συν τοις άλλοις, κανείς δεν θέλει να γεμίσει η Βασιλική με… τρύπες.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Ο πραγματικός θησαυρός
Ο πραγματικός θησαυρός βέβαια, βρίσκεται μέσα στο σπήλαιο της Θεόπετρας, που άνοιξε για το κοινό πρόσφατα. Το σπήλαιο έχει προκαλέσει παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς μέσα σε αυτό, βρέθηκαν ίχνη ζωής 135.000 ετών (!), δύο αποτυπώματα από τα πόδια παιδιών 49.000 ετών, δύο σκελετοί ανθρώπων 35.000 ετών και το αρχαιότερο ανθρώπινο δημιούργημα του κόσμου: Ένας τοίχος που φτιάχτηκε πριν από 23.000 χρόνια, κατά την εποχή των παγετώνων, για να προστατεύει τους ανθρώπους που ζούσαν μέσα στο σπήλαιο. Παλαιοντολόγοι απ’ όλο τον κόσμο θεωρούν το σπήλαιο «θησαυρό», καθώς τους δίνει άφθονη τροφή για να μελετήσουν με απτά στοιχεία την εξέλιξη του Νεάντερνταλ σε Χόμο Σάπιενς. Και δεν θα μπορούσε να μην κρύβει βέβαια και μυστήριο. Τα δύο ίχνη των παιδιών προέρχονται από αριστερά πόδια, κάνοντας τους επιστήμονες να «σπαζοκεφαλιάζουν» για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα;
«Μέσα στα τριάντα υπόγεια δωμάτια της τράπεζας του Αλή Πασά, υπάρχει τόσο χρυσάφι που θα μπορούσε να… ξεχρεώσει την Ελλάδα», έλεγε ο 65χρονος χρυσοθήρας πριν αρχίσει τις ανασκαφές στο Δήμο Βασιλικής. Όμως, ακόμα και αν υπήρχε, θα μπορούσε να «σώσει» την Ελλάδα από τις δαγκάνες των δανειστών της; Σύμφωνα με τον κ. Δήμου, στα «δωμάτια» ήταν κρυμμένα σεντούκια με κάτι παραπάνω από 40 τόνους χρυσάφι- σε νομίσματα και ράβδους. Αν βρίσκονταν αυτά, δεν θα… ξεχρέωναν την Ελλάδα, αλλά σίγουρα θα της έδιναν μια μεγάλη «ανάσα». Σκεφτείτε πως το απόθεμα χρυσού της χώρας μας δεν ξεπερνά τους 120 τόνους. Εάν ο ομογενής έβρισκε το θησαυρό, τότε βάσει νόμου, το Δημόσιο θα δικαιούταν 20 τόνους χρυσάφι- ακριβώς το 50%. Με βάση τη σημερινή τιμή της ουγγιάς του χρυσού (1.335 ευρώ) η αξία αυτού του χρυσού θα ήταν περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Το… άλλο δισεκατομμύριο θα μοιράζονταν οι «μέτοχοι» του θησαυρού, ο ομογενής, ο Δήμος Βασιλικής και οι δημότες του, οι οποίοι θα μοιράζονταν ξεχωριστά ως «δώρο» το 2% των εύρετρων, δηλαδή περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.
ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ «ΚΑΡΑΒΑΝΙΩΝ» ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙ
Η ιστορική βάση
Ιστορικά, έχει βάση πάντως το… κυνήγι του θησαυρού στη Βασιλική. Η ιστορία του χωριού χάνεται στα βάθη των αιώνων, αλλά το «κομμάτι» που μας ενδιαφέρει, είναι το 1812. Τότε, ο αρχαιοελληνικός οικισμός που μετονομάστηκε για χάρη της κυρά Βασιλικής, της κόρης του Κίτσου Κονταξή που απήγαγε και ερωτεύτηκε ο Αλή Πασάς, ανακηρύχθηκε ιερός τόπος για όλο τον πλανήτη. Η κυρά Βασιλική, έπεισε τον Αλή Πασά να δώσει αυτονομία σε αυτό το ελληνικό χωριό, για να σταματήσουν οι εφιάλτες που τον βασάνιζαν από τις φοβερές σφαγές των Ελλήνων. Ο Αλή Πασάς την άκουσε και το ανακήρυξε ιερό, με αποτέλεσμα εκεί να βρίσκουν καταφύγιο όλοι οι κατατρεγμένοι Έλληνες. Εκεί, έκαναν στάση και τα καραβάνια του Πασά που μετέφεραν το χρυσάφι προς το σαράι του- και οι θρύλοι λένε πως εκεί έκρυβε μέρος του χρυσού.
Στη Θεόπετρα του Δήμου Βασιλικής (ονομάστηκε από τους βυζαντινούς η πέτρα του «άγγιζε» το Θεό) λέγεται πως έκρυβαν χρυσάφι και οι Γερμανοί το ’40, λόγω του ότι ο βράχος έχει πολλές κρυφές σήραγγες, εισόδους και εξόδους. Στο χωριό έχει βρεθεί θαμμένη ολόκληρη γερμανική περίπολος και πιστεύεται πως εκεί είναι θαμμένο και το χρυσάφι που τους έπαιρναν οι αντάρτες, αφού η Βασιλική ήταν στρατηγείο τους. Πάντως, φεύγοντας οι Γερμανοί, εκτέλεσαν 26 ντόπιους και έκαψαν ολόκληρο το χωριό, ως αντίποινα για τις εκτελέσεις αιχμαλώτων στρατιωτών και τα σφοδρά πυρά που δέχονταν από το χωριό. Οπότε προφανώς και δεν άφησαν τίποτα πίσω τους, εκτός από στάχτες και θρήνο…
Θρύλοι, «πληροφορίες» και χάρτες θέλουν περιοχές της χώρας να κρύβουν θησαυρούς
-Στην Ακράτα, ο Αλή Πασάς έκρυψε 100 τόνους χρυσάφι. Έγιναν ανασκαφές με τη χορηγία αλβανού επιχειρηματία, που τώρα κλαίει τα λεφτά του.
-Στον Αστακό, 55χρονος Ελληνοαμερικανός ψάχνει λάφυρα του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου, ύψους 800 εκατ. ευρώ, θαμμένα σε υπόγειο τούνελ.
-Στη Λευκάδα, τον Πόρο και τη Βόνιτσα, ο καπετάνιος Γ. Πάνου ψάχνει τον αμύθητο θησαυρό που έκρυψε το 1817 η πριγκίπισσα της Σερβίας.
-Στη Φοινικούντα, ο Κ. Βρεττός έψαχνε το θησαυρό του διοικητή των SS, Μάξ Μέρτεν. Ξοδεύτηκαν χιλιάδες ευρώ, δε βρέθηκε τίποτα.
-Στο Μεγανήσι, ο Ναπολέων είχε κρύψει τόνους με γαλλικά νομίσματα.
-Στην Κορινθία, ο θρύλος θέλει να υπάρχει τούνελ με μια ολόχρυση βασιλική άμαξα
-Στη Λάρισα και το Βόλο ψάχνουν θαμμένα σεντούκια με χρυσά πεντόλιρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
-Στη Ζάκυνθο, στα Στροφάδια έχουν βρεθεί (!) φλουριά Κωνσταντινάτα
http://www.itabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου