Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή Αντ. Σαμαράς: Ψήφος για την παρουσία μας στο ευρώ


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πάντως πως πρόκειται για τα τελευταία επώδυνα μετρα, δηλαδή μειώσεις, μισθών και συντάξεων.
Δραματικούς τόνους εν όψει τις ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Σήμερα ψηφίζουμε για το αν θα διασφαλίσουμε την παρουσία μας στην Ευρωζώνη, σήμερα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα αφεθούμε στην
απόλυτη χρεοκοπία και αν θα επιστρέψουμε στη δραχμή ή αν θα βγούμε από την κρίση ενωμένοι», είπε ο Πρωθυπουργός ενώ έβαλε στο στόχαστρό του το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει.
Όπως είπε, το Κοινοβούλιο βρίσκεται μπροστά στην πιο κρίσιμη απόφαση που πρέπει να πάρει εδώ και 37 χρόνια, ενώ μίλησε για μέτρα που είναι «σωστά», αναφερόμενος στις διαρθρωτικές αλλαγές και για μέτρα που είναι «άδικα», κάνοντας αναφορά στις περικοπές μισθών και συντάξεων.
Πρόσθεσε όμως πως «και τα σωστά και τα άδικα είναι συμβατικές υποχρεώσεις που ήδη έχει αναλάβει η χώρα». Eπανέλαβε πάντως πως πρόκειται για τα τελευταία επώδυνα μετρα, δηλαδή μειώσεις, μισθών και συντάξεων.
Όπως είπε, για να σωθεί ένας λαός, πρέπει να το θέλει ο ίδιος και για να τον εμπιστευθούν οι όποιοι σύμμαχοι πρέπει ο ίδιος να είναι ενωμένος προς τα μέσα και αξιόπιστος προς τα έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου