Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Εκεχειρία υπο προυποθέσεις λέει ο Νετανιάχου

Εκεχειρία υπο προυποθέσεις λέει ο ΝετανιάχουΤηλεφωική επικοινωνία με ηγέτες είχε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος δηλώνει θετικός σε μια εκεχειρία υπο προυποθέσεις , όπως να σταματήσει η ρίψη ρουκετών σε ισραηλινό έδαφος.
Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υπογράμμισε σήμερα το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και συμφώνησε μαζί του ότι "μια πλήρης εκεχειρία
πρέπει να συμφωνηθεί το ταχύτερο δυνατό για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία".
Η καγκελάριος "συμφωνεί με τον (Ισραηλινό) πρωθυπουργό ότι πρέπει να καταλήξουν σε μια πλήρη κατάπαυση του πυρός το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία", σημειώνει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Γεργκ Στράιτερ στην ανακοίνωση αυτή.
Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε επίσης με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, η Μέρκελ του ζήτησε να "συνεχίσει να ασκεί τον σημαντικό του ρόλο ως μεσολαβητής" με τις παλαιστινιακές οργανώσεις ώστε αυτές "να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις τους κατά του Ισραήλ. Πρέπει να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της βίας", προστίθεται στην ανακοίνωση της καγκελαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου