Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει μέτρα λιτότητας παρότι βυθίζεται στην ύφεση

Σόιμπλε: Εμμένει στη σκληρή πολιτική λιτότητας για την Ελλάδα
Με νέες δηλώσεις επανέρχεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμμένοντας στην σκληρή του γραμμή έναντι της Ελλάδας και των άλλων  αδύναμων οικονομιών της Ευρωζώνης,, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters πριν από τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20 στο Μεξικό.
Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι τα αδύναμα οικονομικά κράτη-μέλη θα πρέπει να συνεχίσουν την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας παρότι οι
οικονομίες τους βυθίζονται στην ύφεση. Εμφανίστηκε ωστόσο πιο θετικά διακείμενος απέναντι στην Ισπανία, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στο «σωστό δρόμο» και ότι υπάρχουν ενδείξεις, όπως η μείωση των μισθών και του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που αφήνουν να φανεί ότι οι οικονομικές ανισορροπίες αμβλύνονται.
Όσον αφορά στη Σύνοδο που θα λάβει χώρα στο Μεξικό το Σαββατοκύριακο, ο γερμανός υπουργός επισήμανε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη δεν πρέπει να είναι το θέμα που θα μονοπωλήσει τη συζήτηση. Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε συγκεκριμένα ότι δεν θέλει η διήμερη Σύνοδος να επικεντρωθεί στην Ευρωζώνη σε βάρος άλλων κατεπειγόντων ζητημάτων, όπως η αποφυγή του λεγόμενου «δημοσιονομικού βαράθρου» που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το πιεστικό πρόβλημα του χρέους της Ιαπωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου