Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Γιάννης Α. Πασχαλίδης Βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας: ΔΤ - Ομιλίες για την ελιά και το ελαιόλαδο



 Βουλή των Ελλήνων
Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012,
Η ελιά αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, με αναγνωρισμένη βιολογική αξία. Η κατανάλωσή της, ως βρώσιμο αγαθό, έχει πολλές θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
Το ελαιόλαδο είναι ένα εθνικό προϊόν και χρειάζεται στήριξη σε ερευνητικό επίπεδο για να μπορέσει να προχωρήσει η αξιοποίησή του. Είναι βέβαιο ότι στο μέλλον, με τις μεθόδους που ήδη διαθέτουμε, το ελαιόλαδο θα πιστοποιείται για την περιεκτικότητά του σε συγκεκριμένα βιοδραστικά συστατικά και έτσι το ελαιόλαδο
δεν θα είναι ένα απλά υγιεινό τρόφιμο, αλλά ένα φάρμακο του μέλλοντος.
Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας λειτουργεί ομάδα υποστήριξης της έρευνας στο ελαιόλαδο, η οποία συνεργάζεται στενά με το κέντρο ελαιολάδου στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών και δέχεται δείγματα προς ανάλυση από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο παραγωγό, με στόχο την πλήρη χαρτογράφηση σε πανελλαδικό επίπεδο και την προβολή του ελληνικού ελαιολάδου.
Το Γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη προσκάλεσε δύο ερευνητές – μέλη της προαναφερόμενης ομάδας, τον Δρ. Προκόπη Μαγιάτη και την Δρ. Ελένη Μέλλιου, με σκοπό να παρουσιάσουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης έρευνας, πάντα με γνώμονα το όφελος της τοπικής κοινωνίας και των αγροτών της περιοχής.
Οργανώθηκαν τρεις (3) ενημερωτικές ομιλίες – συζητήσεις:
·         Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, στις 4 μ.μ., στην Γαληψό, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,
·         Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, στις 11 π.μ., στο Λιμένα Θάσου, στο Καλογερικό
·         Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, στις 6 μ.μ., στην Αίθουσα του ΚΑΠΗ Ν.Καρβάλης
Ακολουθεί παρακάτω, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, με τη συνοπτική περιγραφή του περιεχομένου των ομιλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου