Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Καταδικάσθηκαν οι δύο για τον ξυλοδαρμό του Ιμάμη στη Ρόδο

Τούρκοι δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία ήρθαν στη Ρόδο για να παρακολουθήσουν τη δίκη των δύο κατηγορουμένων για τον ξυλοδαρμό του νόμιμου Ιμάμη Καρά Αλί Χασάν, επειδή δεν είναι της αρεσκείας τους και επί πλέον θέλουν να επιβάλουν άλλον ιμάμη από την Κομοτηνή, προφανώς με παρέμβαση του εκεί Τουρκικού Προξενείου, το οποίο ασκεί ανοιχτά προκλητική Τουρκική προπαγάνδα.
Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 21 μηνών ο καθένας. Ο ένας από τους καταδικασθέντες είναι Τούρκος 49 χρονών και ο άλλος Έλληνας Μουσουλμάνος μόνιμος κάτοικος της Κοινότητας Εχίνου της Ξάνθης. Και οι δύο ήρθαν στη Ρόδο προφανώς για να δημιουργήσουν προβλήματα στον νεοδιορισθέντα, σύμφωνα με τους νόμους, ιμάμη. Ο καταδικασθείς 49χρονος Τούρκος είναι μόνιμος κάτοικος Τουρκίας και όπως όλα δείχνουν, βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία!

Όλα αυτά τροφοδοτούνται από την Άγκυρα και έχουν διχάσει τη Μουσουλμανική Κοινότητα Ρόδου. Επίσης τον τελευταίο καιρό τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν συχνά – πυκνά αναφορές σε Μουσουλμανικά μνημεία της Ρόδου που καταρρέουν, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Πρόσφατα μάλιστα εγκρίθηκε πίστωση 1 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την επισκευή του τζαμιού Ρετζέπ Πασά.
http://www.vimatisko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου