Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΗΜ.ΑΡ., η κάμηλος του Μνημονίου και το… κουνούπι του υπουργείου Δικαιοσύνης!!!


Μπορεί στην κυβέρνηση να θέλουν να αποφύγουν με κάθε τρόπο ανασχηματισμό πριν τις κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία, ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης τράβηξε ακόμη περισσότερο το σχοινί κι αυτό είναι έτοιμο να σπάσει.
Κι αν στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την Πέμπτη είπε όσα είπε εν βρασμώ ψυχής, η παρουσία του το πρωί στον ANT1 ήταν στοχευμένη. Βγήκε για να πει αυτά που ήθελε και έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στην κυβέρνηση. «Αν τολμάτε παραιτήστε με» είναι το μήνυμά του καθώς πιστεύαμε ότι μετά την επικοινωνία που είχε με
τον Φ. Κουβέλη θα ηρεμούσαν τα πράγματα. Αντιθέτως, δεν αποκλείεται μετά τη νέα παρέμβασή του και τη σαφή διαφοροποίησή του με την κυβέρνηση, να έχουμε πολιτικές εξελίξεις και σύντομα. Οι ατάκες που είπε στον Παπαδάκη, δείχνουν άνθρωπο αποφασισμένο να πάει μέχρι τέλους, υπερασπιζόμενος τις… αρχές και αξίες των δικηγόρων.
«Θέλω να είμαι υπουργός και να μην παριστάνω τον υπουργό», είπε ενώ τόνισε ότι τα μέτρα δεν τα έγραψε αυτός αλλά του επιβλήθηκαν και ότι η καρδιά του θα χτυπάει πάντα για τους ανέργους και όσους έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα. Ακόμη σημείωσε ότι είναι ασεβής ο λόγος να τον αποκαλούν κάποιοι «υπουργό των συνδικαλιστών».
«Δεν είμαι κατά του μνημονίου συνολικά αλλά μόνο κατά των διατάξεων που θίγουν τα δικαιώματα των εργαζομένων », τόνισε ο υπουργός. Ποιων εργαζόμενων δε μας είπε, αλλά φανταζόμαστε μόνο των δικηγόρων.
«Υπέγραψα κάτι που κάποιοι άλλοι έγραψαν. Προσπαθώ να αλλάξω τους όρους στη σύμβαση ανάγκης που δεχτήκαμε. Θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να την καλυτερέψουμε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν κάνει πίσω και θα φέρει τη ρύθμιση για τους δικηγόρους.
«Στην καρέκλα εγώ δεν δένομαι», επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ερώτηση που του απευθύνθηκε για το αν η ΔΗΜΑΡ στηρίζει πολιτικά τον υπουργό που ανέδειξε, τονίζοντας πως ο κ. Παπαδημούλης δικαιούται να κάνει «αντιπολίτευση στη ΔΗΜΑΡ».    «Μη δημιουργούμε ψευδεπίγραφο ότι ο Ρουπακιώτης είναι μόνο για τους δικηγόρους και τους δικαστές», τόνισε ο υπουργός ενώ πρόσθεσε «δεν πρόσβαλα κανένα υπουργό. Μας τα επέβαλλαν τα μέτρα. Δεν είπα ότι δεν τα έγραψαν οι υπουργοί, ερώτημα έθεσα».
Και κατέληξε:«Θα παρακαλέσω να μου πείτε έναν υπουργό που δεν θα προσπαθεί να καλυτερεύσει τους όρους της κοινής συνθήκης.
To θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα, αλλά και γιατί ο υπουργός θέλει σώνει και καλά να ξεχειλίσει το ποτήρι. Αλλά και τι κάνει η ΔΗΜ.ΑΡ. η οποία και τον έχει επιλέξει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο κ. Κουβέλης θα βγει σύντομα και θα καλύψει πολιτικά τον φίλο του κ. Ρουπακιώτη. Αυτό όμως ταυτόχρονα σημαίνει ότι θα έρθει σε ρήξη με την κυβέρνηση. Και το ερώτημα είναι: Η ΔΗΜ.ΑΡ. Κατάπιε την καμήλα του Μνημονίου και θα κολλήσει στοκουνούπι που λέγεται υπουργείο Δικαιοσύνης;
Είναι δυνατόν δηλαδή να θέλουν στη ΔΗΜ.ΑΡ. να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση και να απειλούν να τη διαλύσουν την ίδια στιγμή που παίζονται τα πάντα στην Ευρώπη για την οικονομία; Εκτός κι αν ο κ. Ρουπακιώτης κλιμακώνει την επίθεσή του ώστε έτσι να πετύχει την παραμονή του στην κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση αν ο κ. Ρουπακιώτης ή ο κ. Κουβέλης ή οποιοσδήποτε άλλος θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, αν έχουν τα κότσια να το κάνουν ας το κάνουν. Θα αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους. Αν διαλύσουν τη χώρα με τον να δημιουργήσουν ακυβερνησία, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Μες εκβιασμούς και χτυπήματα κάτω από το στομάχι δεν υφίσταται συνεργασία. Πρέπει να το καταλάβουν και ο κ. Ρουπακιώτης και ο κ. Κουβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου