Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Πέθαναν τέσσερα νεογνά στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»


Τέσσερα νεογνά έχασαν τη ζωή τους μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη. 
Το τελευταίο από τα τέσσερα άτυχα βρέφη εξέπνευσε χθες το απόγευμα και ο θάνατος αποδόθηκε αρχικά σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. 
 
Πηγή του νοσοκομείου ανέφερε ότι ο θάνατος των νεογνών δεν οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη αλλά στα προβλήματα υγείας που είχαν τα βρέφη και εξαιτίας των οποίων είχαν μεταφερθεί στην κλινική. 
 
Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ, στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» νοσηλεύονται συνολικά 30 νεογνά με αναπνευστικά προβλήματα, λοιμώξεις ή προβλήματα που οφείλονται σε πρόωρη γέννηση. Τα πάσχοντα μωρά μεταφέρονται στην κλινική από νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας. 
 
Οι θάνατοι των νεογνών άρχισαν να σημειώνονται από το περασμένο Σάββατο γεγονός που ανησύχησε τους υπευθύνους του νοσοκομείου, μετά από όμως από διαβεβαίωση της επιτροπής λοιμώξεων, δεν αποφασίστηκε το κλείσιμο της μονάδας. 
 
Πηγή: newsbeast.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου