Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Παλαιστινιακή ρουκέτα απείλησε πόλη του Ισραήλ


Παλαιστινιακή ρουκέτα απείλησε πόλη του Ισραήλ

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη χθεσινή δολοφονία του διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Αχμέντ Αλ Τζαμπάρι, από ισραηλινή επίθεση.   
Όπως μεταδίδει ο Quardian, εκτοξεύτηκε ρουκέτα από τη Γάζα, η οποία προσέκρουσε κοντά στην πόλη Rishon LeZion, που βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα από το Tel Aviv. Την πληροφορία επιβεβαιώνει ο Ισραηλινός στρατός. Στο Rishon LeZion κατοικούν περίπου 200
χιλιάδες κάτοικοι.
Από εχθές εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν κλειστεί σε καταφύγια τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Παλαιστίνη. Σύμφωνα με διεθνείς παρατηρητές πρόκειται για τις χειρότερες ένοπλες συγκρούσεις των τελευταίων χρόνων στην περιοχή, ενώ κάνουν λόγο για προμελετημένη επίθεση κατά του Αλ Τζαμπάρι με στόχο να πληγεί άμεσα η Χαμάς.
Τα Ηνωμένα Έθνη συνεδρίασαν χθες αργά σε μία κεκλεισμένων των θυρών έκτακτη σύσκεψη 90 λεπτών αποφασίζοντας τελικά να απέχουν από οποιαδήποτε άμεση εμπλοκή στα τεκταινόμενα. Λίγο πριν τη συνεδρίαση ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου αλλά και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες. Ο Μπαράκ Ομπάμα συνέστησε αυτοσυγκράτηση στο Ισραήλ με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, τονίζοντας πως θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφευχθούν οι απώλειες σε άμαχο πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου