Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ο Βενιζέλος προσπαθεί τώρα να «καλοπιάσει» τον Σκανδαλίδη!



Ολα τα δίνει ο Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να κρατήσει την ταμπέλα του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η αποψίλωση και ο εμφύλιος στο κόμμα συνεχίζονται. Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε «αποσύνθεση» και το κλίμα παραμένει πιο τεταμένο από ποτέ, νέα «πυρά» κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε χθες το πρωί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση». Από τη μεριά της η Ιπποκράτους, προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, κυκλοφόρησε χθες άτυπη ενημέρωση για να ανακοινωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα συζητήσει προσωπικά ο ίδιος με τον καθένα από τους διαφωνούντες. Η Ιπποκράτους θεωρεί ότι οι μόνοι σίγουροι που θα καταψηφίσουν τα μέτρα είναι ο Μ. Κασσής (που πλέον είναι ανεξάρτητος) και ο Θ. Παραστατίδης, ο οποίος και χθες
επανέλαβε ότι δεν ψηφίζει. Παράλληλα συνεργάτες του κ. Βενιζέλου πιστεύουν ότι εάν καταφέρουν να «ψήσουν» τον κ. Σκανδαλίδη, που για την ώρα «αντιστέκεται», θα αλλάξουν το κλίμα.

Στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι υπάρχει χρόνος να μεταπεισθούν η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Γιάννης Κουτσούκος και τυχόν άλλοι «ύποπτοι» των κρίσιμων ψηφοφοριών.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο non paper που εξέδωσαν επιχειρούν να προκαταλάβουν τη στάση που θα κρατήσει τελικά ο Κώστας Σκανδαλίδης, «που είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτήρια», εκτιμώντας ότι τελικά θα ακολουθήσει την απόφαση της Κ.Ο.

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την επίθεση στη ΔΗΜ.ΑΡ., ισχυριζόμενο ότι η στάση της έχει προκαλέσει αβεβαιότητα, και προσθέτει: «Η ΔΗΜ.ΑΡ., εφόσον θέλει να μείνει σταθερή στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης, θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα. Διαφορετικά θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜ.ΑΡ. θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε τέσσερις μήνες»...

Αναφορικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ότι επιθυμεί την πλήρη διερεύνησή της από τη Βουλή, «αδειάζοντας» παράλληλα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου καθώς μιλά για την ανάγκη να διαχωριστούν οι επιμέρους φάσεις της υπόθεσης και οι επιμέρους συμπεριφορές προσώπων.

Χθες επίθεση στην πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «η κυρία Ξενογιαννακοπούλου είναι κρατικοδίαιτη, περνούσε από θέση σε θέση επί 30 χρόνια και έστειλε τα απόνερα σε εμάς να τα διαχειριστούμε».

Τέλος, ο πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης άφησε αιχμές προς όσους βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με την πολιτική της ηγεσίας ή αποχωρούν από το κόμμα. «Δεν θα σώσουν την ψυχή τους όσοι αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ και όσοι διαφωνούν. Εχουν βεβαρημένη την ψυχή τους» τόνισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι «οι άστεγοι να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ».


Ν. Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου