Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«Η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, η Γερμανία να βγει απ' το ευρώ»

«Η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, η Γερμανία να βγει απ' το ευρώ»Η Ελλάδα πρέπει να αφεθεί να χρεοκοπήσει και η Γερμανία είναι η χώρα που πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τον καθηγητή δημοσίων οικονομικών του Πανεπιστημίου του Ανόβερου, Στέφαν Χόμπουργκ (Stefan Homburg).
Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Focus ο καθηγητής επεσήμανε ότι "οι χρεοκοπίες Κρατών δεν είναι ασυνήθιστες. Η οικονομική ιστορία γνωρίζει εκατοντάδες παραδείγματα. Η Ισπανία μόνο έχει
χρεοκοπήσει 18 φορές. Μια κρατική χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν δόκιμη, πολιτικά σωστή και λιγότερο επικίνδυνη από την ατέρμονη συνέχιση της επωνομαζώμενης πολιτικής διάσωσης… Τα λεφτά από τους φόρους μας δεν βοηθούν την Ελλάδα, αλλά τους πιστωτές. Αυτό το καταλαβαίνεις, διότι τα χρήματα καταβάλλονται σε ειδικό λογαριασμό, στον οποίον η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση. Πιστεύω ότι οι πιστωτές δεν αξίζουν να στηρίζονται από εμάς τους φορολογούμενους, ασχέτως με το τι έχει αποφασιστεί στην Ελλάδα"

Σύμφωνα με τον ίδιο, "η Γερμανία πρέπει να βγει από την ευρωζώνη, διότι με την εισαγωγή του ευρώ πήραμε διαβεβαιώσεις, ότι οι επιχορηγούμενες δόσεις είναι εξίσου απαγορευμένες όπως η κρατική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και οι δυο υποσχέσεις αποδείχθηκαν ψέματα. Έτσι, έχει παρεκκλίνει η βάση για το ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου