Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Πώς θα κερδίσεις την έκπτωση στον φόρο


 Νόμιζες ότι θα γλιτώναμε έτσι εύκολα από την χαρτούρα των αποδείξεων; Λάθος! Και το 2013 θα μαζεύουμε αποδείξεις, οι οποίες δεν θα συνδέονται με το αφορολόγητο, αλλά θα μας δίνουν έκπτωση 1.950 ευρώ από τον τελικό φόρο! 
 
Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συνεχίσουν να συλλέγουν αποδείξεις έως το 25% του εισοδήματός τους, διαφορετικά θα φορολογηθούν με 10% επί του ποσού που λείπει, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή». 
 
Η έκπτωση των 1.950 ευρώ θα μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημα, ενώ αν κάποιος συγκεντρώσει λιγότερες αποδείξεις το ποσό της έκπτωσης θα μειώνεται. 
 
Όσοι δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου με βάση το νέο σύστημα (εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ), θα πληρώνουν επίσης το πέναλτι 10%, επί της διαφοράς αν δεν συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις. Το επιπλέον ποσό θα συμπεριλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό. 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, γράφει το star.gr, η διατήρηση του συστήματος των αποδείξεων ζητήθηκε από την τρόικα, αφού οι φοροφυγάδες εξακολουθούν να κάνουν πάρτι, όσο οι «συνήθεις ύποπτοι», οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δηλαδή, πληρώνουν κανονικότατα τους φόρους τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου