Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας “Εσωτερικού” και Τσίπρας “Εξωτερικού”


Στο Βήμα της Κυριακής, υπήρχε ένα δισέλιδο που αναφερόταν στις επαφές και συζητήσεις που κάνουν οι ξένοι πρέσβεις στην Ελλάδα. Είχε μεταξύ άλλων και ένα ρεπορτάζ για τις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα με τους ξένους διπλωμάτες.
Στο κείμενο, λοιπόν, έγραφε ότι υπήρξαν επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και με τον Αμερικανό πρέσβη αλλά και με το Γερμανό όπου ο κ. Τσίπρας είχε 15λεπτη συνομιλία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ούτε λίγο ούτε πολύ οι ξένοι διπλωμάτες έχουν μείνει έκπληκτοι με τον κ.Τσίπρα αλλά και με τους συνεργάτες του όπως τη Ρ. Δούρου, τον Γ. Δραγασάκη, τον Δ. Παπαδημούλη, τον Γ. Σταθάκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει το νέο brand name αναφέρει το ρεπορτάζ και ειδικά για τη συνάντηση με τον
Γερμανό πρέσβη Β. Ντόλντ έχει εκτενή αναφορά.
«Οι Γερμανοί κατανοούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο στο ελληνικό πολιτικό σύστημα….» αναφέρει και συνεχίζει: «Οι ξένοι διπλωμάτες βρίσκουν τον κ. Τσίπρα έξυπνο, προσγειωμένο και πνευματώδη». Η εντύπωση που έχει δημιουργήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους ξένους συνομιλητές του είναι πολύ καλύτερη από τη δημόσια εικόνα που ο ίδιος δημιουργεί.
Τέλος, αναφέρει ότι προετοιμάζονται ταξίδια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε όλα τα παραπάνω. Αν όντως έχουν γίνει έτσι τα πράγματα και οι ξένοι έχουν τη συγκεκριμένη γνώμη για τον Τσίπρα τότε έχουμε να κάνουμε δύο παρατηρήσεις:
1. Η πρώτη είναι ότι κάποιοι θέλουν να προετοιμάσουν τον Τσίπρα για την ανάληψη της εξουσίας σώνει και καλά. Δεν ξέρουμε αν είναι παράκεντρα ή κέντρα, όμως, φαίνεται ότι κτίζουν ένα προφίλ ηγέτη που έχει επαφές και με τους ξένους. Βεβαίως, μπορεί να είναι και σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδείξει ότι δεν είναι… άκρο. Ωστόσο, στη φάση αυτή κινδυνεύει να αναδειχθεί σε… αριστερό θεσμικό κόμμα που έχει επαφές με τους μεγάλους «εχθρούς» της Αριστεράς. Διότι θα πρέπει να κάνουμε την ερώτηση: Στον Γερμανό πρέσβη είπε ο κ. Τσίπρας για τις γερμανικές αποζημιώσεις που ζητά με ένταση ο Μ. Γλέζος; Και είπε για τη συμφωνία με τη Siemens κι ότι αυτός ως κυβέρνηση θα την καταργήσει;
2.  Έξυπνος, πνευματώδης, προσγειωμένος. Όλα αυτά για τον Αλέξη Τσίπρα κι επειδή δεν τον ξέρουμε προσωπικά θέλουμε να τα πιστέψουμε. Αν όμως είναι έτσι τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι διπλοπρόσωπος. Είναι Τσίπρας Εσωτερικού και Τσίπρας Εξωτερικού. Στην Ελλάδα είναι ο αιώνιος φοιτητής που μιλά στο αμφιθέατρο, ονειρεύεται σοσιαλιστικές επαναστάσεις, καλύπτει βουλευτές του που θέλουν λιντσαρίσματα και κάνει οικονομικές αναλύσεις ενώ είναι άσχετος με τα οικονομικά. Και στο εξωτερικό είναι προσγειωμένος και πνευματώδης, προκειμένου προφανώς να εντυπωσιάσει τους ξένους.
Ποιος είναι τελικά ο Τσίπρας; Ας μας το πει και εμάς για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου