Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Χάνουν τα «χρυσά» τους προνόμια οι βουλευτές

Χάνουν τα «χρυσά» τους προνόμια οι βουλευτέςΌλο και μεγαλύτερο γίνεται το «ψαλίδι» στις αποζημιώσεις και τα «χρυσά» προνόμια που απολάμβαναν μέχρι πρότινος οι βουλευτές. Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε νέες μειώσεις για τα ποσά που δίνονται στους βουλευτές, ώστε να καλύπτουν τις δαπάνες τους  μεγαλύτερες από αυτές που είχαν αποφασιστεί πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού της
Βουλής για το 2013.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι θα κοπούν σε ποσοστό 20% έως 25% όλα τα καταβαλλόμενα ποσά για την κάλυψη δαπανών των βουλευτών, όπως για παράδειγμα η βενζίνη, ο εξοπλισμός γραφείο, οι  ταχυδρομικές ατέλειες και οι τηλεφωνικές ατέλειες.
Επίσης μειώνεται κατά 50% η αποζημίωση των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών και διαμορφώνεται στα 75 ευρώ από 150 ευρώ που ήταν.
Ωστόσο, οι αποδοχές των συνεργατών των βουλευτών θα μειωθούν τελικά κατά 35% και όχι 40%, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.
Στη Διάσκεψη των Προέδρων ανακοινώθηκε επίσης ότι θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στις υπερωρίες και στις δαπάνες κίνησης των υπαλλήλων της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου