Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Βόμβες για το ζεύγος Παπαντωνίου



Δύο δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου βάζουν σε περιπέτειες τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, την ώρα που ο ίδιος τα διαψεύδει απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές.

Το πρώτο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» αναφέρεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 40.000.000 δολαρίων που, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει διαπιστωθεί από τις ελεγκτικές Αρχές ότι διακινήθηκε μέσω των λογαριασμών της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου Σταυρούλας Κουράκου αλλά και του επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιώργου Κανδαλέπα.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», για λογαριασμούς που βρίσκονται στην τράπεζα HSBC
στο κατάστημα της Γενεύης και αποκαλύφθηκαν από την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ». Σύμφωνα μάλιστα με πηγές από το ΣΔΟΕ, τη στιγμή που ο Ερβέ Φαλτσιάνι υπέκλεπτε τη λίστα, στον λογαριασμό της Σταυρούλας Κουράκου αποτυπώθηκε η ύπαρξη κατάθεσης 1.500.000 δολαρίων.

Χρονικά ήταν η ίδια περίοδος που ο κ. Παπαντωνίου ήταν υπουργός Αμυνας.

Τα μεγαλύτερα ποσά έχουν προέλθει, σύμφωνα με τις έρευνες του ΣΔΟΕ, από αμερικανικές τράπεζες, από τις οποίες έχει ήδη ζητηθεί δικαστική συνδρομή, ενώ ερευνάται και μικρή ελβετική τράπεζα στην οποία άφησε ίχνη η κίνηση αυτών των ποσών.

Ιχνη χρημάτων όμως έχουν βρεθεί και σε τράπεζες της Σιγκαπούρης. Εξαιτίας της εμπλοκής των αμερικανικών τραπεζών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει τη βοήθεια της αμερικανικής εφορίας.

Οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ μαζί με τον λογαριασμό της Σταυρούλας Κουράκου ερευνούν και τον λογαριασμό του Γιώργου Κανδαλέπα, ο οποίος υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας τη δεκαετία του 1990.

Στο ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι οι δύο λογαριασμοί συνδέονται άμεσα, καθώς έχει ταυτοποιηθεί επίσημα από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ότι η Σταυρούλα Κουράκου είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Αμυνας έως το 2004 Γιάννου Παπαντωνίου. Επίσης, ο Γιώργος Κανδαλέπας έχει βαφτίσει τον μικρό γιο του ζεύγους Ιάσονα.

Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου διέψευσε πάντως με δήλωσή του ότι πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό της συζύγου του:

«Με οργή και αγανάκτηση διαψεύδω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα απίστευτα ψεύδη και τις κακοήθειες κυριακάτικης εφημερίδας ότι δήθεν πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό τάχα της συζύγου μου. Η εργολαβία λάσπης και χυδαιότητας εναντίον μου και σε βάρος της συζύγου μου συνεχίζεται. Θα απαντήσω στους συκοφάντες μου με όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου» αναφέρει στη δήλωσή του ο Γ. Παπαντωνίου.

Τέλος, σύμφωνα με τη «Real News», η Εισαγγελία ερευνά τη νομιμότητα των συμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών το 2003, την αγορά αρμάτων μάχης τύπου Leopard, την αγορά 12 ελικοπτέρων Απάτσι και την προμήθεια συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου. Η Εισαγγελία ανακρίνει επίσης τα μη πολιτικά πρόσωπα και για άλλες δύο υποθέσεις, τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών υποβρυχίων στον οποίο εμπλέκεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος και το σύστημα αυτοπροστασίας των 60 F16, ενώ οι δικογραφίες για τα πολιτικά έχουν ήδη αποσταλεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου