Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Συρία: «Κήρυξη πολέμου» η σύνοδος της αντιπολίτευσης



«Κήρυξη πολέμου» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ Μέκνταντ τη σύνοδο που πραγματοποίησε η συριακή αντιπολίτευση στην Ντόχα. Τα μέλη της αντιπολίτευσης «δεν θέλουν να λύσουν ειρηνικά την κρίση», πρόσθεσε.
«Διαβάσαμε το κείμενο της Ντόχα και (η αντιπολίτευση) απορρίπτει κάθε διάλογο με την κυβέρνηση», είπε ο Μέκνταντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Τα μέλη της αντιπολίτευσης «δεν θέλουν να λύσουν ειρηνικά την κρίση», πρόσθεσε. Ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός που συγκροτήθηκε την Κυριακή έχει ως μοναδικός νόμιμος
εκπρόσωπος του συριακού λαού από τη Γαλλία και τα κράτη του Περσικού Κόλπου.
«Θέλουμε να συμμετάσχουμε σε εθνικό διάλογο με όλους εκείνους που επιθυμούν να λυθεί ειρηνικά η κρίση», είπε ο Μέκνταντ, έκκληση την οποία έχει ήδη απορρίψει η αντιπολίτευση θέτοντας ως απαράβατο όρο την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία.
Διευκρίνισε όμως ότι η κυβέρνηση «είναι έτοιμη να συζητήσει με τη συριακή αντιπολίτευση η ηγεσία της οποίας βρίσκεται στη Συρία και όχι με αυτήν που κατασκευάστηκε ή διευθύνεται» στο εξωτερικό.
Το Ιράν, σύμμαχος της Δαμασκού, ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει την Κυριακή μια σύνοδο στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της συριακής κυβέρνησης, «των φυλών, των πολιτικών κομμάτων, των μειονοτήτων και της αντιπολίτευσης». Δεν έχει διευκρινιστεί όμως ποια κόμματα και ομάδες έχουν προσκληθεί σε αυτόν τον «εθνικό διάλογο».
Nαυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου