Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Θέματα καταλήψεων γυμνασίων και λυκείων, παλιών αλλά και καινούριων.

Καταλήψεις σχολείων παλιές και νέες
Θέματα καταλήψεων γυμνασίων και λυκείων, παλιών αλλά και καινούριων απασχόλησαν και χθες τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας.
Ναι μεν χθες έκαναν κανονικά μάθημα οι μαθητές του 6ου γυμνασίου, όμως έκαναν προσωρινή – μικρής διάρκειας κατάληψη – οι μαθητές του μουσικού σχολείου.
Το μεσημέρι πάντως το μουσικό σχολείο λειτουργούσε κανονικά, αφού η κατάληψη με παρέμβαση και γονέων φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε πρόωρα.
Αντίθετα δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου, που βρίσκεται σερ
κατάληψη εδώ 17 ημέρες.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τη Δευτέρα το πρωί επιχειρήθηκε κατάληψη στο 5ο λύκειο η οποία τελικά δεν έγινε. Ενώ τη Δευτέρα το πρωί έγινε κατάληψη στο 6ο γυμνάσιο. Χθες Τρίτη οι μαθητές του 5ου λυκείου και του 6ου γυμνασίου έκαναν κανονικά μάθημα. Στο μουσικό σχολείο όμως υπήρξε αναστάτωση και κατάληψη με βασικό αίτημα την έλλειψη καθηγητών. Οι μαθητές ζήτησαν επίσης να λυθεί το ζήτημα της θέρμανσης, να μετακινούνται χωρίς εισιτήριο με τα αστικά λεωφορεία και να εξασφαλίζουν βεβαίωση αναγνώρισης μουσικών σπουδών.
Στο θέμα του 4ου επαγγελματικού λυκείου η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανακοίνωσε χθες ότι έρχονται δύο νέοι καθηγητές γιατροί και μία νοσηλεύτρια. Σύμφωνα με το Γ. Χεριστανίδη μία μικρή μερίδα μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ δε θέλει να συνεργαστεί και συνεχίζει την κατάληψη.
«Οι απουσίες θα μετρήσουν κανονικά» είπε χθες ο Γ. Χεριστανίδης, καθώς συμπλήρωσε ότι το σχολείο λειτουργεί προσωρινά όπως είπε στο πρώην τεχνικό στο Περιγιάλι.
Ο κ. Χεριστανίδης απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση στους μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ, είτε να λήξουν την κατάληψη, είτε αυτοί που διαφωνούν με την κατάληψη να προσέρχονται κανονικά στο πρώην τεχνικό λύκειο στο Περιγιάλι, για να μη χάσουν μαθήματα. Λόγω του ότι το σχολείο είναι 17 ημέρες κλειστό, όταν η κατάληψη λήξει θα πρέπει ν΄ ακολουθηθεί ειδικό πρόγραμμα – πιθανόν μαθήματα να γίνονται και το Σάββατο – για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου