Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Σκηνικό διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ – Θα κάνουν γιορτές όλοι μαζί;


Όπως είχαμε προβλέψει και μετά τις κωμικοτραγικές καταστάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της Τετάρτης, ο Ευ. Βενιζέλος προσπαθεί να κρατήσει το κόμμα του επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία. To θέμα της κομματικής πειθαρχίας τέθηκε και σε ψηφοφορία ώστε να φανεί η… ομοφωνία στο κόμμα, αλλά έτσι κι αλλιώς το γυαλί έχει ραγίσει.
«Ή ψηφίζετε τα μέτρα ή διαγράφεστε και φεύγετε από το ΠΑΣΟΚ»
φέρεται να ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ το οποίο διαλύεται στα εξ ων συνετέθη, θέτοντας θέμα συνοχής και για την τρικομματική κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα ανεξάρτητα αν το πακέτο θα έχει ή όχι βελτιώσεις.
Μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης επικράτησε πολύ ένταση και συγκρούσεις στελεχών όπως ο Μ. Χρυσοχοϊδης και ο Κ. Σκανδαλίδης. Υπενθυμίζεται ότι απουσίαζαν οι Α. Λοβέρδος και Γ. Παπανδρέου. Για τον πρώτο, μάλιστα, λέγεται ότι περιμένει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ για να ανακοινώσει το δικό του κόμμα που θα προσπαθήσει να καλύψει το χώρο μεταξύ κέντρου και αριστεράς.
Κάποιοι μίλησαν για κόμμα – κοπάδι, άλλοι για λομπίστες, άλλοι για κρυμμένους βουλευτές πίσω από την πλειοψηφία και άλλοι για συνιστώσες μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Η κατάσταση είναι έκρυθμη στο ΠΑΣΟΚ κι ακόμη κι αν περάσει το σκόπελο της επόμενης ψηφοφορίας δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα κάνει… γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου