Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Γάμος» Τσίπρα – Καμμένου με…Αμερικανό κουμπάρο;


Τελικά πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο… Πάνος κι όχι μόνο ο Αλέξης. Μέσα σε λίγες ώρες αρχικά ο Δ. Παπαδημούλης και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσαν τις φήμες ότι υπάρχουν συζητήσεις με άλλα κόμματα για συνεργασία ώστε να… δημιουργηθεί κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κι επειδή ο Μακιαβέλι έγινε φίλος με τον κ. Τσίπρα, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Θα κολλήσουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες; Όπως είπε στη συνέντευξή του απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική συμμαχιών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του απευθύνεται πρωτίστως στις προοδευτικές αριστερές δυνάμεις και επιδιώκει συνεργασία με αυτές τις δυνάμεις, σημειώνοντας ότι νιώθει στενάχωρα όταν η κριτική του ΚΚΕ γίνεται από δεξιά, όπως πρόσφατα η κ. Παπαρήγα στη Βουλή που εμφανίστηκε στην ίδια γραμμή με την ατζέντα Σαμαρά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν το κόμμα του Πάνου Καμένου θελήσει να συμβάλει, αυτό θα εξαρτηθεί από δικές του επιλογές σε μείζονα ζητήματα.
Ήταν η συνέχεια της δήλωσης του Δ. Παπαδημούλη ο οποίος είπε ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία σε περίπτωση εκλογών: «Όποτε κι αν γίνουν εκλογές, με γνώμονα την εντολή του λαού και τη λαϊκή ψήφο, το πρόγραμμά μας και την ανάγκη για αξιόπιστα πρόσωπα στο τιμόνι της χώρας, θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να υπάρξει κυβερνητική πλειοψηφία. Και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να εγγυηθούμε».
Και να θυμίσουμε ότι μόλις πριν μερικές ημέρες ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ είχε πει ότι δε θα είχε πρόβλημα να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι, λοιπόν, ο ανίερος «γάμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. ήδη έχει αρχίσει να συζητείται στο παρασκήνιο προκαλώντας, πάντως, «ανατριχίλα» αφενός στους σκληρούς αριστερούς της Κουμουνδούρου κι αφετέρου στους σκληρούς δεξιούς του κ. Καμμένου. Αλλά να είναι άραγε μια απλή κουβεντούλα για το πώς θα λειάνουν τις θέσεις τους και θα έρθουν πιο κοντά για χάρη του… αντιμνημονιακού μετώπου; Μήπως ο «κουμπάρος» του γάμου έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κι ο οποίος βλέπει ότι ο … Ανδρέας του 2012 είναι ο ιδανικός συνεταίρος τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου