Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ο Μπαρνιέ βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο

Ο Μπαρνιέ βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο
Αισιόδοξος για την κατάσταση και τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίζεται ο  Επίτροπος για Θέματα Εσωτερικών Αγορών και Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η ΕΕ θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2013, υποστηρίζοντας ότι τα χειρότερα της κρίσης έχουν ήδη παρέλθει.
«Έχουμε περάσει την κορύφωση της κρίσης. Όλες οι απαραίτητες αποφάσεις έχουν ληφθεί, και οι αγορές αντιδρούν θετικά τώρα σε
αυτές. Τώρα πρέπει να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις τόσο σε επίπεδο χωρών όσο και σε επίπεδο ΕΕ», δήλωσε ο Μπαρνιέ σε συνέντευξη Τύπου για το διάλογο Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ρωσίας, για τις χρηματοπιστωτικές και μακροοικονομικές πολιτικές.
«Αναμένουμε ότι η ανάπτυξη θα επιστρέψει το 2013 και θα ολοκληρωθεί το 2014», δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της ευρωζώνης.
Τα σχόλιά του έρχονται μετά από τα χθεσινά στοιχεία για τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της ευρωζώνης που έδωσαν λίγες ελπίδες για την κατάσταση που επικρατεί, με την επιδείνωση του περιβάλλοντος παγκοσμίως, καθώς η άνοδος της ανεργίας και τα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, υπονομεύουν το μέλλον της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου