Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ «Πάγωμα» μισθών αν δεν σταλούν λίστες για διαθεσιμότητα

«Πάγωμα» μισθών αν δεν σταλούν λίστες για διαθεσιμότητα
«Πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει και με τη μισθοδοσία, καθώς οι οικονομικές υπηρεσίες των δήμων δεν λειτουργούν, λόγω καταλήψεων από τους εργαζομένους, οι οποίοι αντιδρούν στις απολύσεις. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν σταλεί, εκτός των άλλων, και τα επικαιροποιημένα στοιχεία της απογραφής του προσωπικού, που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση, ώστε η Ενιαία Αρχή Πληρωμών να καταβάλει τους μισθούς.» αναφέρεται σαφώς στην εγκύκλιο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα ο υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης «η παράλειψη των Διευθύνσεων Διοικητικού – Προσωπικού δεν μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος ισχύει από τη δημοσίευσή του. Το ΥΔΜΗΔ, ως αρμόδιος φορέας, θα
προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας θέσεως σε διαθεσιμότητα (για τους υπαλλήλους των οποίων καταργήθηκαν οι θέσεις) για όλους τους φορείς που καταλαμβάνονται από τη ρύθμιση του νόμου. Για τους φορείς που δεν ανταποκρίθηκαν στις νόμιμες υποχρεώσεις τους, θα λάβει κατανάγκη υπόψη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, όπως αυτά έχουν εισαχθεί στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων (Απογραφή) μέχρι σήμερα από τις ίδιες τις υπηρεσίες."
Υπενθυμίζεται ότι η παράλειψη των Διευθύνσεων να αποστείλουν τα πιο πάνω στοιχεία συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα (περίπτωση 5 της υποπαρ. Ζ.4. της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012).Επίσης «η παράλειψη των φορέων να αποστείλουν στοιχεία, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την εκκίνηση του μηχανισμού της κινητικότητας που αποσκοπεί στην αξιοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα σε φορείς που παρουσιάζουν άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό. Καθυστερεί δηλαδή τη δυνατότητα μεταφοράς των υπαλλήλων και την έξοδό τους από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν ήδη τεθεί εκ του νόμου».
»Άλλωστε, η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα , τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου