Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Από το “δόξα τον Θεό” στο “βόηθα Παναγιά”…

Δόξα το Θεό λέμε όταν κάποιος ξένος επενδυτής έρχεται στην Ελλάδα, βόηθα Παναγιά όταν αποφασίζουν να φύγουν άλλοι. 

Και δυστυχώς το βόηθα Παναγιά ακούγεται όλο και περισσότερο. 
Σήμερα έγινε γνωστό ότι η μεγάλη αμερικανική τράπεζα Citibank κλείσει 16 υποκαταστήματα στην επαρχία και μένει μόνο με αυτό στην Αθήνα επιβεβαιώνοντας το σενάριο αποχώρησής της από την Ελλάδα. 
Μάλιστα τον τελευταίο καιρό η τράπεζα κλείνει άρον άρον τις υποθέσεις της στην Ελλάδα και καλεί δανειολήπτες να πληρώσουν ακόμη και τα μισά από τα χρέη
τους για να «καθαρίσουν» μια και καλή.

Πάλι σήμερα ανακοινώθηκε και το λουκέτο στη βρετανική αλυσίδα Costa Coffee η οποία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την «The Greek Coffee Company A.E.» και τον επιχειρηματία Αρη Βωβό. Η εταιρεία αναστέλλει τη λειτουργία του κάνοντας λόγο για αδυναμία να αντεπεξέλθει στην κρίση. Τα Costa Coffe ξεκίνησαν να λειτουργούν στην Ελλάδα από το 2007.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η αναταραχή στα ΙΚΕΑ τα οποία αν και από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο εδώ στην Ελλάδα ανακοίνωσαν μειώσεις μισθών 11% με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι και να κάνουν στάση εργασίας και κατάληψη.

Σίγουρα η εικόνα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλή και θα περάσει καιρός για να βελτιωθεί. Κι αν δεν υπάρξει ρευστότητα στην αγορά η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου