Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Επίσκεψη Μπαν Γκι- Μουν στην Τουρκία

Επίσκεψη Μπαν Γκι- Μουν στην ΤουρκίαΤην Τουρκία αναμένεται να επισκεφθεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι- Μουν στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, για να συναντηθεί με τούρκους αξιωματούχους και να επισκεφθεί έναν καταυλισμό σύρων προσφύγων.
Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου ο Μπαν Γκι- Μουν θα επισκεφθεί έναν από τους πολυάριθμούς καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί από τις τουρκικές αρχές για να υποδεχθούν τους περισσότερους από 120.000 σύρους πολίτες, οι οποίοι έχουν
περάσει επισήμως τα σύνορα για να ξεφύγουν από τις μάχες που φέρνουν αντιμέτωπα εδώ και 20 μήνες τα στρατεύματα του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ με τους αντάρτες, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου.
Στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα πρόκειται να συναντηθεί στην Άγκυρα, με τους κύριους τούρκους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η επίσκεψη αυτή ανακοινώνεται ενώ το ΝΑΤΟ πρόκειται να αποδεχθεί επισήμως μέσα στις ερχόμενες ημέρες το τουρκικό αίτημα να αναπτυχθούν συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος Πάτριοτ κατά μήκος των συνόρων του με τη Συρία.
Το συγκεκριμένο μέτρο έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από τη Δαμασκό, παρόλό που οι Τούρκοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα πως η ανάπτυξη αυτή έχει καθαρά "αμυντικό" χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου