Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιέλθει σε απόλυτη αμηχανία

Μετά την απόφαση του Eurogroup, που έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιέλθει σε απόλυτη αμηχανία, καθώς βλέπει τα επιχειρήματα του να καταρρίπτονται...

ΚΡΙΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ
 Αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ για την εκταμίευση της δόσης  Σε απόλυτη αμηχανία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Eurogroup, που έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, καθώς βλέπει το τελευταίο διάστημα τα επιχειρήματά του να καταρρίπτονται και τις γραμμές άμυνας να καταρρέουν η μια μετά την άλλη,
δικαιώνοντας εκείνους που τον κατηγορούσαν ότι επενδύει σε μια κυβερνητική αποτυχία.

 Ελλείψει επιχειρημάτων, περιορίζεται πλέον στο να καταγγείλει τον πρωθυπουργό για
απουσία στις διαπραγματεύσεις και ζητεί ως ύστατο μέσο αντίδρασης προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη βιωσιμότητα του χρέους. 

ΚΡΙΣΗ 
Ενδεικτικό της κρίσης στρατηγικής που διέρχεται η Κουμουνδούρου είναι το γεγονός ότι μόλις προ μηνός από το βήμα της Βουλής ο Αλ. Τσίπρας εγκαλούσε τον πρωθυπουργό ότι δεν διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση μη καταβολής της δόσης.
 Οταν το σκηνικό άρχισε να αλλάζει, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδεχόταν πως τη δόση θα την πάρουμε, ωστόσο οι όροι θα είναι επαχθείς και θα οδηγήσουν σε ξεπούλημα.

 Τα τελευταία 24ωρα και με διαφαινόμενη τη συμφωνία στο Eurogroup, η κριτική της Κουμουνδούρου άρχισε πλέον να εστιάζεται στη μη βιωσιμότητα του χρέους, προκειμένου η λύση που προωθείτο να παρουσιαστεί ως εμβαλωματική και προσωρινή. του εθνικού πλούτου. 
Η αναβολή στη λήψη απόφασης την περασμένη εβδομάδα αναπτέρωσε τις ελπίδες στην Κουμουνδούρου, που έσπευσε να χαρακτηρίσει τον Αντ. Σαμαρά ως κατώτερο των περιστάσεων , κατηγορώντας τον πως αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει τις μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες που δίνει η διάσταση απόψεων μεταξύ των εταίρων . 

Όλα τα τελευταία 24ωρα και με διαφαινόμενη τη συμφωνία στο Eurogroup, η κριτική της Κουμουνδούρου άρχισε πλέον να εστιάζεται στη μη βιωσιμότητα του χρέους, προκειμένου η λύση που προωθείτο να παρουσιαστεί ως εμβαλωματική και προσωρινή. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ Σιο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας, σε προφανώς δυσχερή θέση χθες, μάταια προσπαθούσε να πείσει ότι αισθάνεται δικαιωμένος γιατί όλες οι προβλέψεις μας δυστυχώς επαληθεύτηκαν

 Κατηγορώντας την κυβέρνηση για στρατηγική υποτέλειας καθώς και ότι ήταν απούσα από τη διαπραγμάτευση , απεφάνθη πως η λύση δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα. 
Δεν περιλαμβάνει ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα. 
Γι' αυτό και δεν είναι λύση . Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η συμφωνία αποτελεί προϊόν συμβιβασμού, που απλά μεταθέτει τη λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος στις καλένδες . Στη λογική αυτή άλλωστε θα κινηθεί και στη συζήτηση που ζήτησε να διεξαχθεί στη Βουλή, καθώς όπως λέει:
 Δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι εξελίξεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την πλήρη ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού . 

Τη ρητορική περί μη βιωσιμότητας του χρέους , αποτυχίας των μνημονίων , καταστροφικής διακυβέρνησης χωρίς αναπτυξιακή προοπτική συνεχίζει να επαναλαμβάνει και στις επαφές του με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως έκανε χθες με τους πρεσβευτές των χωρών της Ε.Ε. 
Οι ξένοι διπλωμάτες έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή του Μνημονίου, τις πολιτικές εξελίξεις, τη λειτουργία του κράτους, αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις. 

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
  πηγή : ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου