Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η ψήφιση των μέτρων, φέρνει το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα εμφυλίου - Διαγραφές και ζυμώσεις


Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους βουλευτές που δεν ψήφισαν χθες τον εφαρμοστικό νόμο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κύκλοι της Ιπποκράτους τονίζουν ότι, οι βουλευτές που δεν ψήφισαν και ο κ. Βενιζέλος τους έθεσε εκτός Κ.Ο., είναι αυτονόητα και εκτός ΠΑΣΟΚ. Η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν με την Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν, είναι η προσωπική τους επιλογή να υποβάλουν αίτηση εγγραφής τους στην Τοπική Οργάνωση της περιοχής τους.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να είναι πλέον Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

Διαφορετική είναι η στάση του κ. Βενιζέλου απέναντι στον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ, αλλά, χθες, ψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο.

Οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν υπεύθυνη τη στάση του κ. Ανδρουλάκη, την οποία και χαιρετίζουν, τόσο για τη θετική του ψήφο, όσο και για την πειθάρχησή του στην απόφαση της Κ.Ο. του Κινήματος. Εκφράζουν επίσης τη χαρά τους για την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να θέλει να παίξει έναν συνθετικό και ανεξάρτητο ρόλο. Με την επισήμανση, πάντως, ότι αρκεί να απευθυνθεί σε όσους είναι ευεπίφοροι στην προσπάθεια διασφάλισης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και όχι σε όσους δίνουν μάχες οπισθοφυλακής. Η τελευταία επισήμανση αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης επί των θεμάτων αυτών.

Σχετικά εξάλλου με όσα λέγονται περί ανασχηματισμού, οι κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο κρίκος που κρατά τη χώρα σ΄ αυτή τη δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο που ουσιαστικά διεξάγεται η διαπραγμάτευση (η οποία, προφανώς, δεν έχει τελειώσει). Και προσθέτουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το απασχολεί κανένα θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου