Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Όλο και περισσότεροι Έλληνες στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ

Όλο και περισσότεροι Έλληνες στην ουρά για ένα πιάτο φαΐΔεκάδες χιλιάδες Έλληνες προσέρχονται καθημερινά στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και περιμένουν στην ουρά, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Πριν την κρίση, ακόμα και ένα χρόνο αφότου ξέσπασε η κρίση στη χώρα μας οι περισσότεροι που απευθύνονταν στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής ήταν κυρίως αλλοδαποί. Πλέον, είναι Έλληνες στην πλειονότητά τους, όπως τόνισε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μάξιμος Παπαγιάννης. «Μέσα σε δύο χρόνια έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των ατόμων που προσέρχονται στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και μάλιστα σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, σήμερα, στην πλειονότητά τους, είναι Έλληνες»,
τόνισε και σημείωσε  την ανάγκη «να μείνουμε όλοι ενωμένοι και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο».
Στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής προσφέρονται περί τις 10.000 μερίδες φαγητού ημερησίως, με τη συνδρομή 4.000 εθελοντών.
Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε την Τρίτη, από την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου διμήνου της νέας χρονιάς.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα διανεμηθούν σε 835.282 δικαιούχους σε όλη τη χώρα, 10.558 τόνοι τροφίμων και ειδικότερα 550 τόνοι γραβιέρα, 888 τόνοι φέτα, 4.605 τόνοι ρύζι, 3.208 τόνοι ζυμαρικά και 1.337 τόνοι ελαιόλαδο. Η συνολική αξία των τροφίμων που διανέμονται είναι ύψους 23,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για το 2013 θα είναι ύψους περίπου 26 εκατομμυρίων ευρώ.
«Χαίρομαι που ολοκληρώθηκε με επιτυχία φέτος η διαδικασία και ξεκίνησε η διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους και ευχαριστώ τους κοινωνικούς εταίρους για τη συνεργασία τους, προκειμένου να υλοποιηθεί, αφού αυτοί βρίσκουν τη λίστα των δικαιούχων», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ο κ. Τσαυτάρης, αφού ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, τόνισε ότι όλα τα προϊόντα που διανέμονται είναι ελληνικά και ότι μελετάται μελλοντικά ο εμπλουτισμός των προσφερόμενων ειδών και με ρουχισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου