Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια



 
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup. Ακολουθεί ο μεταξύ τους διάλογος:

«Α. Σαμαράς: Να σας ενημερώσω για την πολύ καλή απόφαση του Eurogroup. Τώρα είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση και ενωμένοι θα το πετύχουμε. Με πρώτο εχθρό την ανεργία, πρώτο αναγκαίο σύμμαχο τη ρευστότητα. Για να πετύχουμε ανάπτυξη, ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη, αξιοκρατία και ένας σύγχρονος ρυθμός ανόδου του τόπου, αξιοπιστίας παντού, που είναι αναγκαίο προκειμένου να αλλάξει και η ψυχολογία.
Και νομίζω πραγματικά ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Αλλά σας επαναλαμβάνω ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Κ. Παπούλιας: Είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρουμε. Αναφέρατε δυο πολύ σοβαρά προβλήματα. Πρέπει να λυθεί η ανεργία, να χτυπηθεί η ανεργία των νέων και να μπορέσουμε να κάνουμε και βήματα προς την κοινωνική δικαιοσύνη. Να ελαφρύνουμε αυτούς που τραβούν σαν αχθοφόροι τα βάρη. Πιστεύω ότι θα το πετύχετε και περιμένω ακριβώς και τις λεπτομέρειες αυτής της πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης».


Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την απόφαση του Eurogroup. Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για χαλάρωση. Είναι ώρα για σκληρή δουλειά, για να μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας για Ανάπτυξη και είναι ώρα για σκληρή δουλειά για να μπορέσουμε να δικαιώσουμε τις πολύ μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού. Ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου