Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Οι «σαλαφιστές αντάρτες» αποσύρθηκαν από τη Σερεκανιγιέ (Ρας αλ-Άιν)

Δίκτυο ελεύθερων ειδήσεων της Μεσοποταμίας
Σαλαφιστές στο Ceylanpinar, 25.11.12
Οι ομάδες σαλαφιστών που υποστηρίζονται από το τουρκικό καθεστώς αποσύρθηκαν από την κουρδική πόλη Σερεκανιγιέ (Ρας αλ-Άιν) μετά από τρεις ημέρες μάχης με τις κουρδικές δυνάμεις. Το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει να ασκεί πίεση σε αυτές τις ομάδες για να πολεμήσουν τους Κούρδους.
Στη 4 μ.μ, ήτοι λίγο πριν να εξεπέμφθη η διορία της εκεχειρίας με τις κουρδικές δυνάμεις, περίπου εκατό μαχητές των σαλαφιστικών ομάδων, ιδεολογικά συγγενων της  Αλ-Κάιντα, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στην έδρα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που βρίσκεται απέναντι από το Σπίτι των Εκπαιδευτικών στο Ceylanpinar στην περιοχή της Ούρφα. Οι μαχητές αυτοί ανήκουν στις ομάδες Ghouraba al-Sham και Al-Nosra.
Πολυτοφύλακες του YPD
Σε δήλωσή τους, οι «αντάρτες» επιβεβαίωσαν ότι συμφωνήσαν να αποχωρήσουν από την πόλη Ρας αλ-Άιν, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τις κουρδικές δυνάμεις. Σύμφωνα με μάρτυρες, οι ξένοι μαχητές αποχώρησαν από το κέντρο της πόλης και κατέφυγαν στην περιοχή των συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. 
Το βράδυ, η ηρεμία είχε επιστρέψει, ενώ οι κουρδικές δυνάμεις παρέμειναν στις θέσεις τους, αρχίζοντας να αποκαταστήσουν το ηλεκτρικό ρεύμα  και το δίκτυο ύδρευσης, που είχαν κοπεί λόγω των μαχών. Εξάλλου, οι Κούρδοι αρνήθηκαν να επιστρέφουν στους αντάρτες τα όπλα που είχαν κατασχέσει κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.  
Οι Τούρκοι δυσαρεστημένοι με την εκεχειρία
Μετά τη δήλωση των ανταρτών, μέλη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) που προσποιούνταν ότι είναι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με τους ηγέτες των ένοπλων ομάδων, αναφέρει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat. 
Οι Τούρκοι φέρονται να ζήτησαν από τις ομάδες αυτές να παραβιάζουν την εκεχειρία και να συνεχίσουν να πολεμήσουν τους Κούρδους, με την υπόσχεση να τους παρέχουν όπλα.   
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι «αντάρτες» απέρριψαν, προς το παρόν, τη προσφορά και απειλές των Τούρκων που φέρονται να έχουν κατηγορήσει επίσης τους αντάρτες για ανικανότητα  παρά τη λογιστική υποστήριξη και την προμήθεια όπλων προς τους αντάρτες από τη Τουρκία.
(…)
Η Τουρκία είναι πίσω από τις επιθέσεις
Σύμφωνα με τη γενική άποψη των παρατηρητών και των κουρδικών οργανώσειων, η Τουρκία ήταν πίσω από αυτές τις επιθέσεις.  
Η ταξιαρχία του Καμισλό της πολυτοφυλακής των Συροκούρδων

Η Τουρκία φέρεται να έχει δώσει ακόμα και 2 εκατομμύρια δολάρια στους αντάρτες για μια τέτοια επιχείρηση για να καταλάβουν την πόλη, σύμφωνα με το ΡΚΚ, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα. (…)
Το κουρδικό κίνημα είχε καλέσει τις ένοπλες ομάδες να μην πέσουν στις παγίδες του τουρκικού καθεστώτος που προτίθεται να προκαλέσει έναν Αραβο-Κουρδικό πόλεμο.
Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, η Τουρκία θέλει ταυτόχρονα να ξεφορτώσει τους Κούρδους και τους σαλαφιστές στους οποίους άνοιξε τις πόρτες της, επιδιώκοντας να αλληλοσκοτωθούν.
Αλλά η επίθεση αυτών των ανταρτών θεωρήθηκε ως αυτοκτονία, με μηδενικό ποσοστό επιτυχίας, έναντι των καλά εκπαιδευμένων και άρτια οργανωμένων Κούρδων πολεμιστών.
Οι προκλήσεις του τουρκικού καθεστώτος που κολύμπα σε ένα νεο-οθωμανικό όνειρο και που είναι ενάντια σε κάθε μορφή αυτονομίας των Κούρδων όπου γης, θα συνεχιστούν χωρίς αμφιβολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου