Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνει το πολιτικό σκηνικό…


Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Πλέον όπως έγινε γνωστό, ο βουλευτής θα είναι συνεργαζόμενος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης εκλέχθηκε το 2009 με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και διεγράφη όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το Μνημόνιο ΙΙ, τον Φεβρουάριο του 2012. Στη συνέχεια εξελέγη με τη ΔΗΜΑΡ από την οποία και αποχώρησε για να βρει ζεστή αγκαλιά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ένας ακόμη Πασοκογενής, λοιπόν, αποφάσισε ότι στην Κουμουνδούρου είναι η Γη της πολιτικής του Επαγγελίας. Και τώρα πάμε στα όσα δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης σχετικά με τις μεταγραφές που θα μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας χθες στον Σκάι είπε:
«Πρέπει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την προετοιμασία μας σε επαφή με την κοινωνία και με μία διαρκή έγνοια να μείνουμε μακριά από τα κακέκτυπα και τα ρετάλια του πολιτικού συστήματος
που μας έφεραν εδώ που είμαστε. Το Μνημόνιο που τρώει με μεγάλη ταχύτητα τα παιδιά του, ως νέος Κρόνος, θα δημιουργήσει κινητικότητα και ανακατατάξεις στο πολιτικό φάσμα το επόμενο διάστημα. Εμείς θα διεκδικήσουμε στις επόμενες εκλογές, που εκτιμώ ότι δεν θα αργήσουν, τη μέγιστη δυνατή δύναμη αλλά θα επιδιώξουμε και συμμαχίες, με βάση την εντολή του ελληνικού λαού. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε, είναι να επιδιώξουμε μεταγραφές από τα «υλικά κατεδαφίσεως» του πάλαι ποτέ δικομματικού συστήματος, χωρίς να λογαριάζουμε τις απαιτήσεις του κόσμου”.
Και όταν ρωτήθηκε για τον αν θέλουν τον Μ. Ανδρουλάκη είπε: «Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρουμε! Αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τους πολίτες που στρέφονται στο ΣΥΡΙΖΑ, και πολλοί από αυτούς δεν είναι αριστεροί, είναι να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο, να χτίσουμε κάτι καινούριο, υγιές και έντιμο. Για να το πετύχουμε, είναι προτιμότερο, αντί να λέμε ότι θα κάνουμε είκοσι, να κάνουμε δύο και αντί να παριστάνουνε ότι δεν καταλαβαίνουμε την κρίση πολιτικής αξιοπιστίας που υπάρχει, να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να βρούμε τη νέα πολιτική εκπροσώπηση της χώρας».
Άραγε, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Παπαδημούλη και τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Μιχελογιαννάκης αντιπροσωπεύει το καινούριο; Δεν είναι υλικό κατεδαφίσεως ή κάνουμε λάθος;
Ο κ. Κοτζιάς, ο κ. Κοτσακάς, ο κ. Ραφτόπουλος, η κ. Σακοράφα και πολλοί άλλοι δεν είναι υλικά κατεδαφίσεως του πολιτικού συστήματος που διέλυσε τη χώρα; Όλοι αυτοί θα κτίσουν το καινούργιο που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Για γέλια και για κλάματα για τους «όπου φυσάει ο άνεμος πάνε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου