Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αίγυπτος: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κατά Μόρσι

Αίγυπτος: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κατά ΜόρσιΣυνεχίζονται και σήμερα οι διαμαρτυρίες κατά του σαρωτικού "υπέρ- διατάγματος" του Αιγύπτιου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, με εκατοντάδες άτομα να βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, κατακλύζοντας την πλατεία Ταχρίρ.

Η κατάσταση στους δρόμους του Καΐρου θυμίζει τις ημέρες της εξέγερσης κατά του Μουμπάρακ με τους διαδηλωτές να στρέφουν τώρα την οργή τους κατά του Μόρσι.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι προχώρησαν στην ακύρωση την προγραμματισμένης, για σήμερα,
μεγάλης συγκέντρωσης, με το πρόσχημα της ανάγκης εκτόνωσης της έντασης των τελευταίων ημερών.

Η χθεσινή συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου με τους δικαστές αποτέλεσε μια προσπάθεια επίλυσης της κρίσης των τελευταίων ημερών, που έχει προκαλέσει στη χώρα νέο γύρο αναταραχών, με συγκρούσεις και επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών που στοίχισαν τη ζωή σε τρία άτομα, ο ένας εξ αυτών ανήλικος.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος διαβεβαιώσε τους δικαστές ότι το εν λόγω διάταγμα θα έχει ισχύ μόνο για ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μόρσι, με διάταγμά του την περασμένη Πέμπτη, είχε παράσχει στον εαυτό του προστασία από κάθε δικαστική διερεύνηση των πράξεων του από τον περασμένο Ιούνιο, που ανέλαβε την ηγεσία ώσπου να συσταθεί το Κοινοβούλιο, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Ακόμη, παρείχε ασυλία τόσο στη συντακτική συνέλευση όσο και στην πολιτικά ανίσχυρη Άνω Βουλή, δύο σώματα που κυριαρχούνται από τους ισλαμιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου