Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μαθησιακή στήριξη μαθητών



 
 Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πατρέων, με δεδομένα τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, έχει δημιουργηθεί ένα Δίκτυο Συνεργασίας όπου συμμετέχει ο Δήμος Πατρέων και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Παιδείας, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, ο Κοινωνικός Οργανισμός, το Πανεπιστήμιο, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας και η ΕΛΜΕ. Έχει οργανωθεί ένα δίκτυο εθελοντών με απώτερο σκοπό τη μαθησιακή στήριξη μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα κατόπιν αιτήματος της Αντιδημαρχίας Παιδείας Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης έχουν προσληφθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων Κοινωφελούς
Εργασίας 52 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ΓΣΕΕ. Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί μαζί με εθελοντές εκπαιδευτικούς θα στελεχώσουν το πρόγραμμα μαθησιακής στήριξης μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων.
Με βάση τα παραπάνω οργανώνονται τμήματα μαθησιακής στήριξης για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου τα οποία θα λειτουργούν σε δημόσια διδακτήρια του Δήμου Πατρέων, μετά το πέρας των μαθημάτων του σχολείου, καθημερινά.
Θα διδάσκονται το μάθημα της Γλώσσας και των Μαθηματικών για τα παιδιά του Δημοτικού και τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας, Αρχαίων, Μαθηματικών, Φυσικής Και Χημείας για τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φοιτούντες μαθητές στα σχολεία του Δήμου Πατρέων κατά το τρέχον σχολικό έτος.
Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων ξεπεράσει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του προγράμματος, θα γίνει επιλογή με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια τα οποία θα ζητηθούν εκ των υστέρων.

Περισσότερες πληροφορίες στα σχετικά έγγραφα που ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου