Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Άλλοι μάθημα, άλλοι διαδήλωση

Άλλοι μάθημα, άλλοι διαδήλωση
Εκατό (100) περίπου μαθητές του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου Καβάλας έκαναν χθες κανονικό μάθημα. Φιλοξενήθηκαν σε σχολικές αίθουσες στο κτηριακό συγκρότημα του πρώην Τεχνικού Λυκείου στο Περιγιάλι. Εκεί βέβαια βρέθηκαν και οι καθηγητές του σχολείου που υπό κανονικές συνθήκες λειτουργεί στο σχολικό κτήριο επί της Περιμετρικής οδού. Οι εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένουν σήμερα, οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ που θα κάνουν μάθημα να είναι περισσότεροι. Την ίδια περίπου ώρα που το μάθημα γίνονταν κανονικά σε ένα άλλο σχολείο ομάδα 30 περίπου μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ, του ίδιου δηλαδή σχολείου επισκέφθηκαν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διαμαρτυρήθηκαν και στη συνέχεια έκαναν μικρή πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στο δημοτικό κήπο. Η κατάληψη στο 4ο ΕΠΑΛ άρχισε το τελευταίο δεκαήμερο του
Οκτώβρη. Οι μαθητές παρά το ότι συζήτησαν τα προβλήματά τους με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν ανένδοτοι. Ο Γιώργος Χεριστανίδης, προϊστάμενος της υπηρεσίας αποφάσισε το σχολείο να λειτουργήσει προσωρινά σε αίθουσες του πρώην Τεχνικού Λυκείου. Αυτό έγινε πρώτη φορά χθες. Στα μαθήματα έλαβε μέρος το 1/3 περίπου των μαθητών του σχολείου. Υπολογίζεται ότι οι μαθητές που θα κάνουν μάθημα σήμερα πάλι στο πρώην τεχνικό λύκειο θα είναι περισσότεροι. Εκτιμάται λοιπόν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο που πάντως δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο είναι πιθανό η κατάληψη να καταργηθεί στην πράξη και ουσιαστικά να τελειώσει το αργότερο αύριο Παρασκευή.
Εκπρόσωποι των σχολείων που λειτουργούν στο πρώην Τεχνικό Λύκειο ισχυρίσθηκαν χθες ότι επιχειρήθηκε κατάληψη και αυτού του σχολείου εννοώντας τους μαθητές που έκαναν κατάληψη στο 4ο Επαγγελματικό Λύκειο. Σύμφωνα μ’ αυτούς τους ισχυρισμούς, ομάδα μαθητών επιχείρησε να καταλάβει τις σχολικές αίθουσες στο πρώην τεχνικό το βράδυ της Τρίτης για να μην γίνει μάθημα χθες το πρωί. Οι μαθητές που επιμένουν στην κατάληψη ισχυρίζονται ότι δεν είναι δυνατόν το σχολείο τους να μετακομίζει και να λειτουργεί σε άλλο κτήριο από το κτήριο που είναι η φυσική του έδρα. Από την άλλη πλευρά η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση απαντά ότι αποδείχθηκε περίτρανα ότι η πλειοψηφία των μαθητών θέλει να κάνει μάθημα από την προσέλευση 100 και πλέον μαθητών στο πρώην τεχνικό όπου το μάθημα έγινε κανονικά.
Από ότι φαίνεται και οι δύο πλευρές το ξανασκέφτονται. Δηλαδή και η πλευρά των μαθητών που κάνει μάθημα και οι μαθητές που υποστηρίζουν την κατάληψη. Ρόλο θα παίξει τι θα γίνει σήμερα Πέμπτη αν όντως προσέλθουν σήμερα στο μάθημα που θα γίνει στο πρώην τεχνικό λύκειο θα είναι περισσότεροι ή λιγότεροι σε σχέση με χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου