Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ανησυχία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για «κακή συμφωνία» με την τρόικα

Ανησυχία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για «κακή συμφωνία» με την τρόικαΤην έντονη ανησυχία του για μια ενδεχόμενη κακή συμφωνία με την τρόικα, καθώς και την ανάγκη η Κυβέρνηση να επιτρέψει το διάλογο και τον αντίλογο, προκειμένου να βρεθεί μια χρυσή τομή, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ύστερα από συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας.

«Η Κυβέρνηση θέλει συνεργασία, δεν μπορεί όμως να διατάσσει και οι άλλοι να υπακούν. Πρέπει να υπάρξει διάλογος, να υπάρξει λόγος και αντίλογος και να βρεθεί η χρυσή τομή", είπε χαρακτηριστικά.


Εξέφρασε δε την άποψη ότι, αν δεν υπάρξει διάλογος, αν δεν "μαζέψουν όλοι το μυαλό τους", αν δεν βάλουν κάτω τα πράγματα και να βρουν μια σωστή λύση, τότε "δε θα πάμε καλά".

Ερωτηθείς για το πόσο τον ανησυχεί το ενδεχόμενο το κράτος να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα σύντομα, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε "με ανησυχεί πολύ".

"Κάποια συμφωνία θα γίνει με την Τρόικα αλλά ποια συμφωνία; Να διαλύσουμε τα πάντα; Διότι αν θα γίνει μια κακή συμφωνία ο λαός θα υποφέρει", πρόσθεσε.

Τέλος επισήμανε, ότι υπάρχουν ήδη αρκετές χιλιάδες άνθρωποι που πεινούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου