Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Εικόνα «Βαβέλ» στο ΠΑΣΟΚ!



Μετά τον Μιχάλη Κασσή που ανεξαρτητοποιήθηκε και το «όχι» στα νέα μέτρα από τον Θεόδωρο Παραστατίδη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί να αποτρέψει νέες διαρροές από τους βουλευτές του στην ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου και να φρενάρει τις φυγόκεντρες δυνάμεις στο διαλυμένο κόμμα του.

Μάλιστα, νέες φωτιές άναψε προσωρινά η δήλωση του Μίμη Ανδρούλακη στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, όπου υποστήριξε ότι θα καταψηφίσει τα εργασιακά, που ενσωματώνονται, ως γνωστόν, στο πακέτο των μέτρων. Ωστόσο, ο ίδιος λίγο αργότερα έκανε «κωλοτούμπα» εκφράζοντας την πρόθεση να υπερψηφίσει το νέο πακέτο αλλά να καταψηφίσει το άρθρο του Προϋπολογισμού που αφορά το κονδύλι του υπουργείου
Εργασίας.

Την ίδια ώρα η εικόνα Βαβέλ στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται, με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να μη σταματά το «ψηστήρι» στους διαφωνούντες. Τον ρόλο του πυροσβέστη πάντως τον έχει αναλάβει όχι μόνο για τους «δικούς του» αλλά και για τη ΔΗΜ.ΑΡ. Ως εκ τούτου σήμερα θα συναντηθεί με τον κ. Φώτη Κουβέλη σε μια προσπάθεια να τον πείσει να αλλάξει στάση.

Το μεσημέρι του Σαββάτου πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δεκαπεντάλεπτη συνάντηση με τον Κώστα Σκανδαλίδη, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η εσωκομματική κρίση. Κύκλοι μάλιστα της Ιπποκράτους ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Σκανδαλίδης θα ακολουθήσει την απόφαση της Κ.Ο.». Λίγο αργότερα μάλιστα ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή του κόμματος κ. Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος επίσης εξέφρασε επιφυλάξεις. Σήμερα αναμένεται να έχει και συνάντηση μαζί του. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε συμφωνία με κανέναν από τους δύο.

Την εικόνα αποσύνθεσης του ΠΑΣΟΚ ενίσχυσε χθες και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τόνισε ότι θα επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ «μόνο εάν γίνουν δεκτές οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, τις οποίες και θα ζητήσει αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης».


Αλέξανδρος Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου