Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Αισιόδοξος ο πρόεδρος της Σερβίας για την Ελλάδα

Αισιόδοξος ο πρόεδρος της Σερβίας για την Ελλάδα Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες, εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, από την Κέρκυρα, τελευταίος σταθμός της τριήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα.
«Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά δεν αλλάζουν οι άνθρωποι», τόνισε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο Σέρβος πρόεδρος, αναφερόμενος στις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Επίσης, επανέλαβε την ικανοποίησή του από τις επαφές που
είχε με την ελληνική ηγεσία, η οποία, όπως τόνισε, κατανοεί πολύ καλά τα σερβικά ζητήματα και υποστηρίζει πλήρως την πορεία της Σερβίας προς την ΕΕ.
Με την άφιξή του σήμερα το μεσημέρι στην Κέρκυρα, προερχόμενος από το Άγιο Όρος, ο κ. Νίκολιτς μετέβη στη νησίδα Βίδο όπου απέδωσε τιμές στο Μαυσωλείο των Σέρβων Πολεμιστών του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Κερκυραίων παρέθεσε επίσημο γεύμα στον Σέρβο πρόεδρο, του οποίου η παραμονή στην Ελλάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα, με την επίσκεψη στο Σεβρικό Μουσείο Ενθυμημάτων από τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Χθες βράδυ, ο κ. Νίκολιτς διανυκτέρευσε στην Ουρανούπολη. Η επίσημη υποδοχή του από την Ιερά Κοινότητα έγινε στις Καρυές. Στη συνέχεια συμμετείχε στη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου και επισκέφθηκε την Ι.Μ. Χιλανδαρίου, όπου διαβιώνουν σερβικής καταγωγής μοναχοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου