Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Αντιποίηση της … Χρυσής Αυγής από τον …ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή αν αποτελούν υπερβολές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Όμως, αν πρόκειται για πραγματικό γεγονός τότε οι Συριζαίοι του Τσίπρα πρέπει να τρέξουν να βρουν λαγούμια να κρυφτούν.
Σύμφωνα λοιπόν με κάποιο βίντεο, ομάδα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης, κινήθηκε κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας με στόχο να ελέγξει τη δράση αστυνομικών με πολιτικά. Η ομάδα αυτή μεταξύ άλλων αποτελούνταν από τους Μαρία Μπόλαρη, Πέτρο Τατσόπουλο, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολο Αλεξόπουλο, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρη Τσουκαλά και Χρήστο Μαντά, της Νομικής Υποστήριξης, μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κόμματος. Υπάρχει μάλιστα και καταγραφή των σκηνών όπου φαίνονται τα πρόσωπα των αστυνομικών με πολιτικά, ένα
βίντεο που δημοσιοποιήθηκε.
Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου το οποίο κάνει λόγο για αντιποίηση αρχής και δημοσιοποίηση στοιχείων αστυνομικών.
Αν πρόκειται για γεγονός που έγινε, αν δηλαδή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν τα στοιχεία των αστυνομικών και τους ρωτούσαν τι έκαναν εκεί και μάλιστα κατέγραφαν το περιστατικό τότε μιλάμε για καραμπινάτη αντιποίηση αρχής. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίρνει τη θέση αστυνομικών ή δικαστικών αρχών και να κάνει ανάκριση σε κανέναν.
Κι επειδή υπάρχει το προηγούμενο της Χρυσής Αυγής στα πανηγύρια, τότε θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας των βουλευτών.
Βεβαίως από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ασφαλίτικες πρακτικές κι ότι η Αστυνομία κατά καιρούς δημοσιοποιεί φωτογραφίες ιερόδουλων ή συλληφθέντων αντιεξουσιαστών, άρα…
Το υπουργείο απαντά λέγοντας:
Η Ελληνική Αστυνομία, όπως πολύ καλά γνωρίζει το συγκεκριμένο κόμμα, δημοσιοποιεί φωτογραφίες όσων έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μόνον. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υποκαταστήσει με δικά του «λαϊκά δικαστήρια» και τον ρόλο της Δικαιοσύνης…Αλλά όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, οι κουκούλες έπεσαν. Δυστυχώς, ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται.
Το θέμα ήρθε και στη Βουλή, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια να καταγγέλλει ως πρωτοφανές το περιστατικό με πρωταγωνιστές βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον υπουργό βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνοδευόμενοι από στελέχη του κόμματος, σταμάτησαν χθες, στην οδό Σόλωνος, αστυνομικούς της ασφάλειας, επιχείρησαν να τους ελέγξουν και στη συνέχεια, όπως είπε, ανήρτησαν στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες τους, στοχοποιώντας τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
«Αυτά», τόνισε, «συνιστούν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής» και κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγνώμη.
Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης μίλησε για «βρώμικες καταγγελίες» που έρχονται από το παρελθόν. «Είστε κολλημένος στη δεκαετία του 1950. Είμαστε στο 2012, το κατανοείτε;» υπογράμμισε απευθυνόμενος στον υπουργό και τον κατηγόρησε ότι διαπράττει το αδίκημα του ακροδεξιού παραληρήματος και ότι αντί να κατευνάσει τα πνεύματα, ρίχνει λάδι στη φωτιά.
«Δεν υπάρχει αντιποίηση αρχής», υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης, «αλλά μια συζήτηση με τους υπεύθυνους των αστυνομικών αρχών που, όταν έρχονται με τσάντες, κουκούλες και τσαντούλες, είναι υποχρέωση να ερωτώνται τι έχουν μέσα οι τσαντούλες τους. Μήπως είναι ορισμένοι από αυτούς εκείνοι που προκαλούν επεισόδια στο όνομα της τάξης;»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε σε φωτορεπόρτερ τόσο τη φωτογράφιση των ανδρών της ασφάλειας, όσο και την ανάρτηση των φωτογραφιών στο διαδίκτυο, για τους οποίους δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «πολλές φορές έχουν αποκαλύψει εγκλήματα τα οποία διαπράττουν κάποια αστυνομικά όργανα».
Η παρέμβαση του κ. Δένδια, μεσούσης της συζήτησης του νομοσχεδίου, προκάλεσε την αντίδραση και του προεδρεύοντος της Βουλής, Γ. Δραγασάκη, ο οποίος αναρωτήθηκε αν αυτή έγινε για να πυροδοτηθεί το κλίμα.
Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό της δημοσιοποίησης, μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα left.gr, φωτογραφιών αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι εκτελούσαν την Τρίτη, διατεταγμένη υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας.
Γνωστοποιήθηκε επίσης, ότι το περιεχόμενο του βίντεο, που περιλαμβάνει και δηλώσεις προσώπων, καθώς και το προανακριτικό υλικό που συλλέγεται, θα υποβληθεί σήμερα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου