Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μιζέρια, μικρότητες και καιροσκοπισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συμφωνία


«Αναιμικό συμβιβασμό» και «λύση τραυμαπλάστ» που αναβάλλει τα δύσκολα για μετά τις γερμανικές εκλογές χαρακτηρίζει τη συμφωνία του Eurogroup ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Η δόση ήταν βέβαιο ότι θα δοθεί. Το ζήτημα ήταν να δοθεί μία απάντηση για τη βιωσιμότητα του χρέους» είπε ο κ.Παπαδημούλης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, τονίζοντας ότι το Eurogroup «δεν δίνει δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι υλοποιείται η λογική του μνημονίου, δηλαδή «η μαζική και βίαιη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού».
«Δεν είναι λύση που θα δώσει ανάσα. Δίνει ανάσα δύο μηνών, είναι σαν δύο φιάλες οξυγόνου» λέει
και προσθέτει ότι η λύση θα δοθεί με ένα γενναίο κούρεμα χρέους και δημόσιου τομέα και με τη μεταφορά επενδυτικών πόρων στο Νότο.«Η λογική της Μέρκελ είναι τσιγκούνικη και κοντόθωρη και υπονομεύει όλη την Ευρωζώνη» πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη συμφωνία του Eurogroup o κ.Παπαδημούλης τόνισε: «Θα προτιμούσα η κυβέρνηση όλες τις προηγούμενες μέρες να μην μένει αμέτοχη και να περιμένει το Eurogroup. Είναι τραγικό να μην έχει άποψη η κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα του χρέους».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Λαγκάρντ για το πρόγραμμα επαναγοράς του ελληνικού χρέους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι φαίνεται πως και η ίδια η επικεφαλής του ΔΝΤ διατηρεί τις επιφυλάξεις της.
Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Γιάννης Μηλιός στη ΝΕΤ ο οποίος μίλησε και πάλι για τις πολιτικές λιτότητας και για το γεγονός ότι η συμφωνία κατά τη γνώμη του δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους. Μέχρι το βράδυ θα ακούσουμε κι άλλες απόψεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ας πούμε δύο πράγματα:
1.      Από πού κι ως που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σίγουρος ότι θα δοθεί η δόση; Αν δεν υπήρχε συμφωνία ποιος θα μας έδινε τα λεφτά; Ή μήπως δεν ήταν σοβαρό το ενδεχόμενο ακόμη και φυγής του ΔΝΤ από την τρόικα με ότι αυτό συνεπάγεται για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας;
2.      Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά την ήθελε τη δόση ή πρόκειται για δόση του διαβόλου; Μέχρι σήμερα δεν την παίρναμε για λόγους που δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα και κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται κι ότι είναι ανθέλληνες. Τώρα που την πήραμε είναι αναιμικός συμβιβασμός και τσιγκούνικη συμφωνία; Ας αποφασίσουν επιτέλους τι θέλουν. Είναι καλή ή κακή η δόση;
3.      Θα προτιμούσε είπε ο κ. Παπαδημούλης να μη μένει αμέτοχη η κυβέρνηση. Δηλαδή τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση; Δε μας το έχει πει. Μήπως θα έβαζε τον Τατσόπουλο να τους…πείσει ή θα έβαζε τον βουλευτή Σταθά να πάει στον «κουτσό» όπως αποκάλεσε τον Σόιμπλε, και να του πει δύο λόγια;
4.      Τον Λαφαζάνη, την ΚΟΕ και τις άλλες συνιστώσες τους ρώτησαν για τις δηλώσεις που κάνουν; Γιατί οι παραπάνω θα ήθελαν να μην υπάρχει συμφωνία, να καταρρεύσει η ΕΕ και να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Το έχουν πει άλλωστε, ανήκουν στο λόμπι της δραχμής με αρχηγό τον πρώην αρχηγό τους Αλέκο Αλαβάνο.
5.      Ο κ. Μηλιός είπε στη ΝΕΤ ότι δε μπορεί να έχουμε συνέχεια τον Φούχτελ στην Ελλάδα ας έρθει και ο… Ρούσβελτ. Προφανώς είναι σχήμα λόγου, εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να παίξει το ρόλο του εκπροσώπου του αμερικανικού παράγοντα, έτσι για να τη «σπάσει» στη Μέρκελ.
Σε γενικές γραμμές ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την κοντόφθαλμη πολιτική του μηδενισμού των πάντων για χάρη της εξουσίας. Δε μπορεί να αποφύγει τις πασοκικές ασθένειες του πολιτικού καιροσκοπισμού και βάζει πάνω από την Ελλάδα την επικράτησή του στο πολιτικό σκηνικό. Θα κριθεί από το λαό και την ιστορία, όπως και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου