Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΒΟΥΛΗ Δια πυρός και σιδήρου πέρασε το πολυνομοσχέδιο - Εξι διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ, μία στη ΝΔ



Δια πυρός και σιδήρου πέρασε το πολυνομοσχέδιο - Εξι διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ, μία στη ΝΔ
Με 153 «ναι», 128 «όχι» και 18 «παρών» υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 - 2016, μετά από θυελλώδη συνεδρίαση που κράτησε συνολικά 14 ώρες. Εξι διαγραφές από το ΠΑΣΟΚ, μία διαγραφή στη ΝΔ.
Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας, τους βουλευτές που ψήφισαν «όχι» και «παρών», δηλαδή τους κ.κ. Κασσή, Γκερέκου, Κουτσούκο, Μπόλαρη, Παραστρατίδη και Σκανδαλίδη.
Επίσης, εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς τον βουλευτή Κοζάνης, Γιώργο Κασσαπίδη που ψήφισε «παρών».
«Οχι» στο πολυνομοσχέδιο ψήφισαν συγκεκριμένα ο Θόδωρος Παραστρατίδης και ο Μιχάλης Κασσής, «παρών» ψήφισαν ο Γιώργος Κουτσούκος και ο Μάρκος Μπόλαρης, «παρούσα» ψήφισε και
η Αντζελα Γκερέκου, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης απείχε της ψηφοφορίας.
«Ναι» ψήφισε τελικά η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία είχε εκφράσει αρχικά επιφυλάξεις.
Παρόντες δήλωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκτός από τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρη Μουτσινά, οι οποίοι καταψήφισαν.
Σαμαράς: Μεγάλο βήμα προς την ανάκαμψη
Ως μεγάλο, αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα προς την ανάπτυξη, χαρακτήρισε την υπερψήφιση των μέτρων ο πρωθυπουργός, βγαίνοντας μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας από τη Βουλή.
Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του και για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013 που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, στην Ολομέλεια της Βουλής και συμπλήρωσε ότι «τα σημαντικότερα είναι από την Δευτέρα και μετά».
«Μοναδικός, αλλά και προσωπικός μου στόχος είναι να δώσουμε το δικαίωμα της ανάπτυξης στον ελληνικό λαό, να του ξαναδώσουμε το χαμόγελο με συντονισμένη δουλειά, με επενδύσεις με αποκρατικοποιήσεις και γενικά με κινήσεις που θα δώσουν προς τα μέσα την αλλαγή της ψυχολογίας και προς τα έξω το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς.
«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» ήταν το πρώτο σχόλιο και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού, αναμένεται να ξεκινήσει ο αγώνας για την εξασφάλιση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, καθώς και της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει όλα τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα κρίθηκε το απόγευμα ως συνταγματικό από την Ολομέλεια της Βουλής, με 170 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 47 κατά. Ακολούθησε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου